Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Crește rata de infectare în București. Măsurile de prevenire, tergiversate de autorități

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 30 septembrie 2021

Rata de incidență a cazurilor de COVID-19 înregistrate în București la 14 zile a ajuns joi, 30 septembrie, la 6,64 cazuri la 1.000 de locuitori, în creștere cu 0,31 cazuri față de ziua precedentă.

Cu toate că zilnic zeci de persoane își pierd viața din cauza infectării cu noul tip de virus iar secțiile ATI ale spitalelor din București aproape și-au atins capacitatea maximă, instituțiile responsabile tergiversează adoptarea măsurilor de prevenție.

Comitetul Municipiului București pentru Situații de Urgență întârzie adoptarea hotărârii prin care unele activități economice neesențiale ar fi suspendate iar școlile să treacă la cursuri online, așa cum prevede Hotărârea de Guvern, în situația în care incidența depășește pragul de 6 la 1.000 de locuitori, după ce premierul Florin Cîțu și-a anunțat intenția de a modifica actul normativ.

Guvernanții s-au răzgândit

Școlile nu vor mai fi închise când rata de infectare trece de pragul de 6 la mie în localitate, a decis miercuri, 29 septembrie, Grupul de suport tehnico-științific privind gestionarea bolilor înalt contagioase pe teritoriul României. Anunțul a fost făcut de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu.

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat la finalul ședinței de Guvern de miercuri, 29 septembrie, că a propus Consiliului Național pentru Situații de Urgență (CNSU) ca restaurantele, cafenelele și sălile de fitness să rămână deschise indiferent de rata de infectare, doar pentru cetățenii vaccinați sau cei care prezintă un certificat COVID-19, în funcție de scenariul aprobat de autorități.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW