Saturday, April 13, 2024
Jurnalism corect


Crește explozivă a numărului de pacienți aflați în stare gravă cu COVID-19

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 19 septembrie 2021

Situația în unitățile sanitare devine critică în timp ce valul patru al pandemiei de COVID-19 crește în intensitate de la o zi la alta. Potrivit raportării făcute duminică, 19 septembrie, de către autorități, 7.388 de pacienți sunt internați în spitale, dintre care 849 sunt în secțiile ATI. 

Pe data de 12 septembrie, în spitale erau internați cu COVID-19 4.813 pacienți, dintre care 600 în ATI. Practic, în doar o săptămână numărul pacienților a crescut cu aproximativ 50%, ceea ce creează o presiune uriașă pe întreg sistemul medical.

Aproape 1.000 de paturi disponibile în ATI

În raport publicat, sâmbătă, 18 septembrie, de către Institutul Național de Sănătate Publică au fost detaliate capacitățile de tratare a pacienților infectați cu coronavirus, cu mențiunea că acestea pot fi suplimentate în caz de nevoie. La nivel național sunt disponibile 959 de paturi în secțiile ATI COVID, 176 dintre acestea fiind în București. Potrivit fostului ministru al sănătății, Ioana Mihăilă, numărul de paturi în ATI pentru COVID-19 ar putea fi suplimentat până la 1.700.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW