Monday, July 22, 2024
Jurnalism corect


Crește numărul de îmbolnăviri cu coronavirus în Grecia. Țara urma să primească turiști peste o săptămână

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 9 iunie 2020 Etichete: , ,

Cu doar o săptămână să-și deschidă granițele pentru turiști, Grecia a raportat o creștere a numărului de îmbolnăviri cu coronavirus. Autorităţile elene şi-au exprimat, luni, îngrijorarea față de evoluția epidemiei.

„Oricine crede că am scăpat de coronavirus greşeşte. Trebuie să fim vigilenţi şi să respectăm măsurile pentru a împiedica răspândirea virusului”, a avertizat ministrul pentru protecţia cetăţeanului, Nikos Hardalias, citat de AFP, preluat de Agerpres.

Conform estimărilor, aproape o treime din cazurile de Covid-19 au fost raportate la persoane care au venit din străinătate.

De joi până luni, Grecia a înregistrat 97 de cazuri noi de COVID-19 şi două decese.

Ministerul de resort a anunţat reluarea publicării bilanţului cotidian privind situaţia COVID-19 în ţară, suspendată săptămâna trecută după ce au fost mai puţin de cinci cazuri zilnic.

De la începutul pandemiei de coronavirus, Grecia a raportat 3 049 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus și 182 de decese.

Sezonul turistic în Grecia se deschide oficial pe 15 iunie. Începând cu acea dată, pe principalele două aeroporturi ale ţării, Atena şi Salonic, vor putea ateriza vizitatori din circa 30 de ţări, majoritatea din Uniunea Europeană. Deschiderea aeroporturilor regionale este prevăzută pentru 1 iulie.

sursa foto: Inquam Photos / Bogdan Dănescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW