Thursday, April 18, 2024
Jurnalism corect


Crește numărul de cazuri de COVID. Managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iaşi: Ne confruntăm cu un val accelerat de viroze respiratorii şi de gripe

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 9 ianuarie 2024 Etichete: , , , ,

Un număr semnificativ de pacienţi sunt spitalizați cu gripă la Spitalul de Boli Infecţioase din Iaşi, iar managerul unităţii a subliniat că se înregistrează o creștere și în cazurile de COVID.

Marți, medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecțioase din Iași, a afirmat că instituția medicală se confruntă cu o creștere rapidă a infecțiilor respiratorii, inclusiv a cazurilor de gripă. În prezent, câteva zeci de pacienţi sunt internaţi cu gripă în spitalul ieşean.

„Spitalul lucrează la capacitate maximă. Terapia Intensivă este de asemenea solicitată, avem doar nouă locuri acolo. Observăm totodată o creştere importantă a numărului de pacienţi cu Covid. Avem un pacient care prezintă şi gripă şi Covid”, a declarat medicul Florin Roşu.

El îndeamnă oamenii să nu neglijeze vaccinarea împotriva gripei, să evite locurile aglomerate și să consulte un medic specialist în caz de nevoie.

„Tratamentul să fie unul recomandat de cadre medicale, fără aşa-zisele leacuri băbeşti carem de cele mai multe orim fac mai mult rău decât bine”, a adăugat Florin Roşu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase din Iaşi.

foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW