Friday, July 1, 2022
Jurnalism corect


COVID-19: Prefectul a anunțat noi măsuri pentru București și mai multe controale în zonele aglomerate

By Diochetanu Andreea , in Stirile zilei , at 9 octombrie 2021

Prefectura Capitalei a decis sâmbătă, 9 octombrie, noi măsuri pentru a limita răspândirea COVID-19, în contextul în care incidența în ultimele 14 zile a ajuns la 12,65 cazuri la mia de locuitori astăzi în București. Noile măsuri îi vizează pe angajatorii din București, fiind anunțate și controale în zonele aglomerate.

„A fost reglementată obligaţia organizării programului de lucru, aceasta este o măsură nouă. Am discutat necesitatea introducerii în cadrul Comitetului, astăzi – angajatorii, atât instituţii publice, cât şi angajatorii privaţi – cu un număr de angajaţi mai mare de 50, au obligaţia să organizeze programul de lucru astfel încât personalul să fie împărţit pe grupe şi să înceapă, respectiv să termine programul de lucru, la o diferenţă de cel puţin o oră (…)”, a declarat noul prefect al Capitalei, Georgiana Alexandra Văcaru, sâmbătă.

Ea a explicat că măsura a fost luată pentru a se evita aglomerați în mijloacere de transport în comun. În același timp, STB va pune mai multe mașini pe trasee, a mai anunțat prefectul Capitalei.

„În situaţia în care nu se poate desfăşura activitatea în regim de telemuncă sau muncă la domiciliu, pentru evitarea aglomerării transporturilor publice, pentru că în felul acesta practic vom fluidiza (n.r. – circulaţia), am dispus să fie suplimentat numărul de maşini (n.r. – ale Societăţii de Transport Public) în perioada următoare”.

Autorităţile au dispus Poliţiei şi Jandarmeriei să intensifice controalele în zonele aglomerate, fiind vorba în special despre mall-uri, târguri şi pieţe.

„Foarte mult am insistat pe activităţile de prevenţie în Piaţa Drumul Taberei, Piaţa Berceni Sudului, Târgul Vitan, Complexul alimentar Piaţa Delfinului şi Piaţa Obor”, a detaliat Văcaru.

Totodată, sălile de jocuri de noroc vor avea voie să închidă la miezul nopții.

În fine, prefectul Bucureștiului a recomandat cetățenilor „să respecte întocmai sfaturile specialiştilor privind normele de igienă şi distanţare socială”.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW