Friday, December 2, 2022
Jurnalism corect


Costel Barbu, un apropiat al premierului Orban, numit secretar general adjunct al Guvernului

By Daniela Eremia , in Politic Stirile zilei , at 6 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Costel Barbu a fost numit în funcția de secretar general adjunct PNL al Guvernului. Barbu considerat a fi un apropiat a lui Orban, acesta având în trecut probleme cu legea.

Cine este Costel Barbu

Costel Barbu a fost primarul comunei Suhaia, din Teleorman, din 2008 până în 2015. Acesta a pierdut mandatul de primar în urma unei condamnări pentru incompatibilitate. Barbu a fost acuzat de ANI, în 2013, ca și-a angajat soția la primărie.

BARBU COSTEL, cât și BARBU POLEXIA-GEORGIANA s-au aflat în stare de incompatibilitate în perioada 17.06.2008 – 10.11.2010, întrucât s-au aflat în raporturi ierarhice directe. Astfel, aceștia nu au respectat dispozițiile art. 95, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003, potrivit cărora „nu sunt permise raporturile ierarhice directe în cazul în care funcţionarii publici respectivi sunt soţi sau rude de gradul I. […] . În perioada 17.03.2003 – 10.11.2010, Compartimentul Impozite și Taxe Locale, Control Comercial și Urbanism s-a aflat în subordinea directă a Primarului Comunei Suhaia, susțineau inspectorii ANI.

În 2015, Costel Barbu este suspendat din funcție, ulterior primind funcția de city manager.
„Am dat concurs. A venit un reprezentant de la Agenţia Naţională a Funcţionarilor Publici şi a făcut parte din comisie. Totul este perfect legal“,a declarat Costel Barbu pentru Adevărul în primăvara lui 2016.

În 2012, Barbu a intenționat să candideze pentru un mandat de deputat din partea PDL , însă candidatura i-a fost respinsă pe motiv de incompatibilitate. Conform unui articol postat pe stiri.tvr.ro, criteriile de evaluare au fost implicarea în dosare de corupție, au avut afaceri cu statul sau ar fi incompatibili cu statutul de parlamentar.

De asemenea, în 2010, acesta a fost trimis în judecată pentru infracțiunile de distrugere, ultraj contra bunelor moravuri, tulburarea liniștii și ordinii publice și violarea de domiciliu.

Sursă foto: psnews.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW