Tuesday, February 20, 2024
Jurnalism corect


Costel Alexe, după vizita de pe Insula Belina: Am găsit aici un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați – VIDEO

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Ministrul Mediului, Costel Alexe, s-a aflat, luni, într-o vizită de lucru în Teleorman, ocazie cu care a mers și pe Insula Belina, reintrată recent în posesia statului.

„După doi ani de tergiversări, preluarea Insulei Belina și Brațului Pavel de către statul român este aproape finalizată. Este o reparație morală pe care Guvernul Orban a reușit să o realizeze. Întregul proces de preluare a întârziat nepermis de mult. Gândiți-vă că demersurile au început încă din 2018. Suntem în mai 2020 și abia acum am reușit să semnăm procesul verbal de recepție. Au fost deci 2 ani de întârzieri și blocaje, fie din partea firmelor care au închiriat pe acolo tot felul de bunuri, fie din partea unor politicieni locali”, a declarat ministrul Alexe, prezent pe Insula Belina.

Alexe spune că pe Insula Belina a găsit un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați.

“Îi felicit pe colegii de la ANAR ca au reușit să finalizeze și să semneze procesul verbal de preluare. Munca însă nu s-aa terminat. Astăzi am venit pentru prima dată în viața mea la Belina. Am găsit aici un complex de protocol, retras de ochii lumii, destinat unor privilegiați. Suntem la 30 de ani de la revoluție și oamenii aceștia nu au învâțat, de fapt, nimic! Scenariul acesta parcă l-am mai văzut împreună. Sper să fie pentru ultima dată! Toate aceste clădiri vor fi inspectate tehnic și bunurile inventariate”, a adăugat ministrul Mediului.

Oficialul a anunțat că va fi luată o decizie cu privire la acest teren după ce va fi efectuată o analiză

“În urma unei analize, vom lua o decizie cu privire la destinația viitoare a acestei zone. Oricare ar fi aceea, ea va trebui să aducă profit și plus-valoare statului român, nu unui grup de interese local format din firme și politicieni. Va fi un proces deschis și transparent, pentru că avem datoria să luăm cea mai bună decizie. Interesul politic nu are ce căuta aici.În continuare ANAR va înainta către OCPI Teleorman solicitarea de înregistrare în cartea funciară a acestei proprietăți publice a statului. Iar toate contractele de închiriere vor fi radiate. Înțeleg că actualii locatari au fost deja notificați și urmează să părăsească complexul. Următorul pas va fi elaborarea și aprobarea unei Hotărâri de Guvern care va conține toate detaliile privind viitoarea destinație a insulei”, a mai afirmat ministrul.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW