Saturday, July 11, 2020
Jurnalism corect


Costel Alexe critică Primăria Capitalei pentru poluarea din oraș / Recomandările ministrului Mediului pentru cetățeni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 3 martie 2020 Etichete: , , , , ,

Costel Alexe susține că grija pentru aerul curat din Capitală nu revine ministerului Mediului, ci administrației locale. Ministrul Mediului acuză Primăria Municipiului Bucureşti pentru faptul că nu a respectat măsurile anti-poluare pe care s-a angajat să le implementeze.

„Ca el să fie mai curat(n.r. aerul) este grija exclusivă a administraţiilor publice locale, care sunt cele care dau autorizaţii de construcţie, controlează traficul din București, fac investiţii, pot accesa fonduri europene. (…) Nu Ministerul Mediului este de vină că aseară pe cerul Bucureştiului am avut valori de peste opt ori. Noi, Ministerul Mediului, suntem cei care controlează și evident, toți acești operatori care nu respectă reglementările de mediu trebuie sancționați sau închiși pentru a nu mai polua în București sau în orice alt oraș din țară”, a declarat, luni seară, Costel Alexe, la Digi24.

Conform Ministrului Mediu, la ora 21.00, în Capitală, se înregistrează depășiri ale limitelor de poluare pe toate arterele din oraș.

 „La această oră (21:00 – n.r.), pe toate arterele de trafic din Bucureşti sunt depăşiri (ale limitelor de poluare – n.r.) şi vă recomand şi Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului care vă spune acelaşi lucru. În mod normal, la ce aglomeraţie a traficului avem în Bucureşti, ajung să fie depăşiri constante şi evident avem nevoie de implementarea acestor măsuri pe care primăriile din ţară, în speţă Primăria Generală a Bucureştiului, şi le-au asumat că le vor implementa pentru reducerea poluării. Din păcate, din ce în ce mai des, și în cazul Bucureștiului, avem depăşiri pe PM10 dau PM 2,5 pentru că administraţia publică locală din Bucureşti sau alte oraşe nu şi-au implementat în mod eficient toate acele măsuri pe care şi le-au asumat prin Planul Integrat de Calitate a Aerului”, a arătat ministrul interimar al mediului.

Recomandările Ministrului Mediului

Costel Alexe le recomandă bucureștenilor să se informeze în fiecare dimineață cu privire la calitatea aerului, pe Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului.

 „În viitorul apropiat, Bucureştiul şi România, printr-un proiect pentru care am depus aplicaţia prin POIM (Programul Operaţional Infrastructură Mare, n.r.) vor avea un sistem de prognoză a calităţii aerului, pe lângă prognoza meteo.

Mâine dimineaţă şi eu, şi dumneavastră şi toţi ceilalţi bucureşteni va trebui să fim mai precauţi atunci când ieşim din casă şi să verificăm datele din Reţeaua Naţională de Monitorizare a Calităţii Aerului. În fiecare dimineaţă, fiecare dintre noi trebuie să verifice prognoza meteo. O să avem în viitorul apropiat și această prognoză privind calitatea aerului din București, care are la bază prognoza meteo și sursele de poluanți pe care le emit în momentul de față acești operatori economici și evident trebuie să luăm măsurile de precauție”, a spus Costel Alexe.

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW