Wednesday, May 1, 2024
Jurnalism corect


Victor Costache, audiat pentru un nou mandat de ministru al Sănătății: La nivel național s-au făcut aproape 500 de testări pentru coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Politic Stirile zilei , at 4 martie 2020 Etichete: , ,

Victor Sebastian Costache, propus ministru al Sănătăţii, este audiat, miercuri, în Comisia pentru sănătate publică din Parlament.

Victor Costache a spus, referitor la măsurile adoptate de Ministerul Sănătății pentru prevenirea coronavirusului că: „La nivel național s-au făcut aproape 500 de testări în jurul tuturor suspecților de coronavirus. Pe 4 februarie s-a emis o OUG pentru suplimentarea stocurilor necesare spitale în acest context. Săptămâna viitoare, cu termen limită 11 2 martie vom aveam 25 000 de tone de dezinfectanți, 300 000 perechi mănuși, 4500 de teste, 3 milioane de măști, 300 000 costume de de protecție”. 

În timpul audierii, deputatul USR Emanuel Ungureanu a afirmat că PSD și PNL sunt „aceeași mizerie”.

„Domnul ministru, am tot sperat că nu veți deveni politician. Sunt convins că după patru luni de mandat PSD și PNL sunt aceeași mizerie.(…)E adevărat că prin Mihaela Constantin, șefa de cabinet care este în spatele dumneavoastră, o firmă care vinde roboți pentru a dezinfecta ozon suprafețe, a fost introdusă la dumneavoastră în birou de dânsa?„, a spus Emanuel Ungureanu.

În replică, ministrul interimar al Sănătății a spus: „Înțeleg că vine campania, dar să lăsăm sloganurile cu PNL și PSD în alt context. Trăiți într-o mare teorie a conspirației. Lansarea Star-Wars a fost în decembrie. Acum două săptămâni m-am întâlnit cu cineva care se prezenta ca om de știință american care mi-a prezentat acești roboți. Deci nu doamna Constantin. (…)”

Știre în curs de actualizare

 

sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *