Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Cosette Chichirău a demisionat din USR

By Vîrban Robert , in Politic Stirile zilei , at 4 septembrie 2023 Etichete: ,

Unul dintre cei mai vechi membri ai USR, Cosette Chicirău, și-a anunțat luni, 4 septembrie, demisia din partid. Deputata a precizat că își va duce la bun sfârșit mandatul în postura de independent. 

„Astăzi mi-am dat demisia din USR. Mişcarea reformistă a generaţiei noastre trebuie continuată şi revigorată, iar la USR motorul e cam gripat şi nu mai trage. Când faci aceleaşi lucruri cu aceleaşi metode şi aceiaşi oameni ani de zile şi nu obţii rezultate, e cazul să încerci altceva. N-am vrut să renunţ la USR prea devreme, dar s-au acumulat destule dovezi că acum nu mai este prea devreme. Poate chiar puţin cam târziu. Avem nevoie sa regăsim vigoarea şi dinamismul anilor trecuţi. Avem nevoie de un partid suplu, cu structuri minime în teritoriu, cu candidaţi aleşi pe sprânceană, ca în 2016, cu un proiect simplu şi clar de reforme anti-corupţie şi pro-dezvoltare”, a scris Chichirău pe Facebook.

Cu ochii pe Primăria Iași

În același timp, Chichirău a precizat că va candida pentru funcția de primar al municipiului Iași.

„Rămân deputat și candidez la Primăria Iași. Cum am anunțat acum un an, nu voi mai candida la parlamentare, de la niciun partid, nici măcar de la unul nou. Două mandate sunt arhi-suficiente, dar sunt gata să fiu mentorul altora. Dincolo de asta, hai să vedem cum construim ceva mai mare și mai adaptabil. Vă invit la conversație pe cosettechichirau.ro”, 

Sursa foto: Inquam Photos / Liviu Chirica

Comentarii