Saturday, September 26, 2020
Jurnalism corect


UPDATE Zece persoane, printre care și șeful RAR Sibiu, au fost arestate preventiv pentru 30 de zile

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 12 septembrie 2019 Etichete: , ,

În urma perchezițiilor de miercuri, 11 persoane, printre care și șeful RAR Sibiu, au fost reținute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Tribunalul Sibiu.

UPDATE 10 dintre cei 11 reținuți, inclusuv șeful RAR Sibiu, au fost arestați preventiv pentru 30 de zile. Decizia nu este definitivă, însă este executorie.

De asemenea, s-a dispus reţinerea pentru alţi doi funcționari RAR Sibiu, un angajat al RAR Vâlcea, un funcționar MAI și șase persoane fără calitate specială.

DGA a făcut verficări, miercuri, la Registrul Autor Român și la 47 de locuințe de pe raza județelor Sibiu, Vâlcea și Mureș, într-un dosar ce vizează fapte de corupție săvârșite de funcționari publici care se ocupau cu verificarea, omologarea și înmatricularea de vehicule.

Mai mulţi funcţionari publici sunt vizaţi de anchetă.

„Astfel, la Sibiu, ofițerii D.G.A., sub coordonarea procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, efectuează 16 percheziţii domiciliare şi pun în executare 20 mandate de aducere în Sibiu, Vâlcea şi Mureş, mandate emise pe numele unor suspecţi, dintre care 3 lucrători M.A.I..

În cadrul dosarului penal constituit la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Sibiu, sunt cercetaţi 8 funcţionari din cadrul unei instituții publice (7 din Sibiu şi unul din Vâlcea), pentru fapte de corupţie legate de atribuţiunile de serviciu referitoare la procedura de inspecţie a vehiculelor în vederea înmatriculării.

Totodată, sunt cercetați 3 angajați M.A.I., pentru fapte de corupţie în legătură cu procedura de înmatriculare a vehiculelor (luare de mită și trafic de influență) și 9 persoane fizice fără calitate specială implicate în săvârşirea faptelor sub forma complicităţii (intermediari care se ocupau cu identificarea de clienţi, preluarea sumelor de bani şi remiterea ulterioară către angajaţii instituției publice)”, arată DGA.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW