Thursday, August 11, 2022
Jurnalism corect


Corpul de Control al premierului Orban intensifică controalele la companii energetice / Angajații, obligați să vina la birou în timpul epidemiei pentru a pregăti documentația

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 10 mai 2020 Etichete: , , ,

În ciuda faptului că epidemia de coronavirus este departe de a se fi terminat, Corpul de Control al premierului Ludovic Orban a intensificat controalele la companiile energetice. Pentru verificări sunt solicitate raportări și documente, ceea ce presupune ca angajații companiilor unde au loc controalele să vină la birou în ciuda epidemiei.

Verificările au loc la Hidroelectrica și Transelectrica. Sunt controlate investițiile, contractele și se verifică felul în care au fost numiți și remunerați șefii companiilor energetice.

Controlul de la Hidroelectrica vizează întreaga activitate a companiei. Verificările au fost demarate în septembrie anul trecut.

La CNTEE Transelectrica, Corpul de Control al premierului Ludovic Orban verifică respectarea prevederilor legale privind regulile de guvernanță corporativă în ceea ce privește desemnarea și remunerarea membrilor Consiliului de Supraveghere și  Directoratului.

Se mai verifică dacă au fost respectate prevederile legale cu privire la atribuirea, încheierea și derularea contractelor la nivelul companiei, precum și prevederile legale cu privire la organizarea și functionarea companiei. De asemenea, verificările mai vizează cum a fost  contractat și cum se derulează contractul de finanțare încheiat între societatea SMART S.A. și ING Bank.

Potrivit situației prezentate pe propriul site, Corpul de Control al premierului Ludovic Orban mai derulează acțiuni de control/documentare la: Agenția Natională pentru Resurse Minerale, Biroul Român de Metrologie Legală, Compania Națională de Căi Ferate CFR SA, Secretariatul de stat pentru recunoașterea meritelor luptătorilor împotriva regimului comunist instaurat în România în perioada 1945-1989, Spitalul Universitar de Urgență București, Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., Compania Națională Aeroporturi București, Autoritatea Națională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranța Alimentelor și Direcțiile Sanitar-Veterinare și pentru Siguranța Alimentelor: Alba, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Ilfov, Satu-Mare, Suceava și Timiș,. Societatea Națională a Sării S.A. Autoritatea Națională de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilități Publice (ANRSC), Direcția Generală de Jandarmi a Municipiului București.

sursa foto: gov.ro

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW