Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Corpul de control al MAI, trimis la Academia de Poliție după ce mai mulți studenți au ajuns la spital cu toxiinfecție alimentară

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 17 noiembrie 2023 Etichete: , , ,

Controversa privind toxiinfecțiile alimentare de la Academia de Poliție se intensifică. Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu, a dispus trimiterea Corpului de Control pentru a iniția o anchetă extinsă. Conform informațiilor obținute de la sursele Adevărul, rectorul Academiei fusese demis cu doar câteva zile înaintea acestui incident.

Momentan, motivele demiterii rectorului nu sunt cunoscute. Ministerul de Interne intervine în scandalul toxiinfecțiilor alimentare de la Academia de Poliție, în urma căruia mai mulți studenți au fost spitalizați cu stări de rău. Cătălin Predoiu a inițiat o anchetă în acest context și a dispus ca Corpul de Control să efectueze verificări.

„Măsuri dispuse de conducerea Ministerului Afacerilor Interne la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus în data de 15.11.2023 constituirea unei comisii, coordonată de secretarul general adjunct al MAI și formată din specialiști ai Departamentului pentru Situații de Urgență, Direcției Medicale și ai Direcției Generale Logistice, pentru analizarea cauzelor care au dus la producerea incidentului din data de 14.11.2023, când mai mulți studenți ai Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” au prezentat stări de rău.

Până în prezent, au fost dispuse și efectuate următoarele măsuri:

 • sprijinirea anchetei epidemiologice aflată încă în derulare, inclusiv prin transmiterea probelor prelevate către laboratoare de specialitate;
 • verificări cu privire la respectarea tuturor normelor de depozitare, de manipulare, de preparare și servire a alimentelor;
 • prelevarea de probe și efectuarea de analize de laborator atât din alimente cât și din spațiile de preparare și de servire a mesei;
 • testarea medicală, prin examen de laborator, a personalului care deservește unitatea de alimentație a Academiei;
 • igienizarea suplimentară a spațiilor de prepare și de servire a mesei și a celor destinate ca săli de clasă;
 • suplimentarea serviciului medical în instituție pentru atenta supraveghere a studenților.

Totodată, conducerea Ministerului Afacerilor Interne a dispus Corpului de Control al Ministrului derularea unei verificări la Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza”, în legătură cu acest caz.

Ministerul Afacerilor Interne și Academia de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” vor informa opinia publică periodic privind evoluția acestui caz.

În urma acestui incident, niciun student al Academiei de Poliție „Alexandru Ioan Cuza” nu a fost internat, celor afectați recomandându-li-se tratament medical de specialitate.

Conducerea instituției își exprimă regretul pentru această situație și efectuează demersurile necesare pentru identificarea cauzei, remedierea situației și preîntâmpinarea apariției unor incidente similare.”, se arată în comunicatul de presă transmis de MAI.

În data de 14 noiembrie 2023, peste 50 de studenți de la Academia de Poliție au fost transportați la Institutul de Boli Infecțioase Matei Balș, prezentând simptome precum stări de vomă și dureri abdominale. Se presupune că alimentele primite la cele două mese, prânz și cină, ar fi responsabile pentru aceste probleme.

FOTO: Inquam / Octav_Ganea

Comentarii


  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW