Monday, June 24, 2024
Jurnalism corect


Coronavirusul nu se transmite prin alimente / Precizările făcute de OMS

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 14 august 2020 Etichete: ,

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) a precizat, joi, că noul coronavirus nu poate fi transmis prin alimente. Precizările OMS vin după ce China a anunţat că a descoperit virusul în alimente de import.

„Nu credem că noul coronavirus se poate transmite prin alimente. Dacă am înţeles bine, China caută virusul pe ambalaje, a testat sute de mii şi a găsit foarte puţine, sub 10 (eşantioane) pozitive(…)Totuşi, ştim că (virusul) poate rămâne o vreme pe suprafeţe şi am dat indicaţii, împreună cu FAO (Organizaţia Naţiunilor Unite pentru alimentaţie şi agricultură), cu privire la normele de securitate şi muncă în sectorul alimentar(…)Oamenii nu trebuie să se teamă nici în privința alimentelor, nici a ambalajelor alimentare sau a lanţului alimentar(…)Alimentaţia noastră în ceea ce priveşte COVID este sigură: nu există date care să demonstreze că alimentele sau lanţurile alimentare participă la transmiterea virusului(…)Nu trebuie exacerbate astfel de informaţii, oamenii se tem deja destul de pandemie”, a declarat cercetătoarea Maria Van Kerkhove, citată de AFP și de Agerpres.

Autoritățile chineze au anunțat joi că au descoperit urme de coronavirus într-un lot de aripioare de pui congelate livrate din Brazilia.  De asemenea, miercuri, în Wuhu au fost găsite urme de coronavirus în pachete de creveţi importate din Ecuador, în timp ce în oraşul-port Shandong urme de coronavirus s-au descoperit pe ambalaje de pește congelat.

cdn.cnn.com

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW