Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Românii și-au anulat călătoriile în Asia de frica virusului ucigaș/ Consultant de turism: În Italia lucrurile sunt mult mai diminuate. Zborurile se desfășoară în parametrii normali

By Madalina Balaceanu , in Stirile zilei , at 24 februarie 2020 Etichete: , , ,

Epidemia de coronavirus a început pe 12 decembrie 2019 în centrul orașului Wuhan, atunci când a apărut un grup de persoane cu pneumonie de cauză necunoscută. Ulterior, oamenii de știință chinezi au izolat un nou coronavirus, denumit de Organizația Mondială a Sănătății Covid-19. Virusul s-a răspândit extrem de rapid, în prezent, numărul total de îmbolnăviri ajungând la 58.182, iar numărul deceselor înregistrate oficial este de 1.770 la nivel mondial. Potrivit consultanților de turism, românii și-au amânat călătoriile sau vacanțele în China, de frica infectării cu noul virus ucigaș.

„Apetitul românilor pentru China s-a redus aproape de 0. Practic și-au amânat sau anulat călătoriile sau vacanțele în China atât românii care voiau să meargă în scop turistic, dar și românii care mergeau în interes personal sau în interes de afaceri.

Românii, speriați de coronavirus

Pe de altă parte, există o reticență din ce în ce mai mare în ceea ce privește călătoriile din jurul Chinei. Evident, Coreea de Sud se află pe această listă. Sunt semne de întrebare și pentru celelalte state: Japonia, Vietnam sau alte destinații turistice care se află la o distanță nu mult prea mare de acea zonă de unde a pornit focarul cu coronavirusul”, a declarat Ciprian Enea, pentru mainnews.ro.

În ultima săptămână virusul a acaparat Italia, numărul cazurilor de infectare ridicându-se în prezent la 150. Cele mai afectate regiuni din Italia în care s-au înregistrat cazuri de Covid-19 sunt Lambordia, Veneto, Emilia Romagna, Lazio și Piemont. Peste 200.000 de români plecați din România sunt stabiliți în zonele respective. De asemenea, din cauza virusului ucigaș din China, au murit trei oameni până în prezent în Italia.

Ciprian Enea: Momentan, românii nu au avut o reacție majoră legată de Italia

Totuși, analistul de turism Ciprian Enea susține că deși sunt semne de întrebare legate de Italia și de Israel, o altă țară în care epidemia de coronavirus se răspândește rapid, zborurile spre Italia se desfășoară în parametri normal.

„În momentul de față sunt semne de legale privind Italia și Israel. Rămâne de văzut cum vor reacționa autoritățile locale și ce semnale vor da autoritățile locale cu privire la coronavirus. Evident că sunt multiple întrebări legate de fiecare mini-focar pe care îl descoperă o țară europeană, dar momentan nu aș putea spune că românii au avut o reacție majoră legată de călătoriile în Italia.

Focarul din Italia este de puțin timp, comparativ cu ceea ce se întâmplă în China, în Italia lucrurile sunt mult, mult mai diminuate. Nu am avut timp să observăm o reacție a chestiei vis a vis de apetitul turiștilor români pentru Italia”, a mai spus acesta.

Consultant de turism: Dacă tușești în avion mai mult timp, s-ar putea să ai parte de priviri foarte insistente

Potrivit surse citate, măsurile de precauție printre călători sunt din ce în ce mai vizibile, foarte mulți dintre aceștia folosind măști sanitare, sau dezinfectante de mâini. Momentan, atât călătoriile în scop turistic, cât și călătoriile în interes personal se desfășoară în ritm obișnuit.

„În clipa de față avioanele către Italia își desfășoară zborul în ritmul obișnuit cu numărul de turiști preconizat pentru această perioadă a anului. Rămâne de văzut dacă lucrurile vor avansa în sens negativ, ce se va întâmpla atunci. Momentan suntem în același grafic pe care îl estimam cu câteva zile în urmă. Atât călătoriile în scop turistic, cât și călătoriile în interes personal sau de afaceri, se desfășoară în parametrii așteptați.

Evident că măsurile de precauție sunt din ce în ce mai vizibile. În primul rând, foarte mulți turiști călătoresc folosind măști, atât în avioane cât și în aeroporturi. Sunt mulți turiști care se spală frecvent pe mâini, folosesc acele dezinfectate de mâini.

Dacă tușești în avion mai mult timp, s-ar putea să ai parte de priviri foarte insistente. Europenii știu că sunt probleme în acest sens. E o realitate, nu avem cum să negăm această realitate, dar stresul maxim este pe călătoriile din zona China sau împrejurimile Chinei”, a mai declarat Enea.

Recomandări pentru călători

În perioada următoare, mai ales că virusul ucigaș din China se extinde extrem de repede, consultantul politic recomandă călătorilor să se protejeze cât de mult pot, purtând măști sanitare, schimbându-le la trei ore și evitând zonele aglomerate.

„Este important să ne protejăm atunci când călătorim în general, cu atât mai mult cu cât există riscul acestui virus. Este important să avem mai multe măști pentru că este bine să schimbăm la câteva ore masca, deci să nu ne luăm doar o mască, fiindcă s-ar putea să așteptăm în avion, în aeroport, s-ar putea să avem o cursă mai lungă sau să stăm în tranzit câteva ore.

Când folosim anumite facilități, în special în zona de divertisment a avioanelor, joystick-uri, ecrane cu touch-screen, telecomenzi, e bine să avem un dezinfectant să le dezinfecteze înainte.

Pe cât posibil e bine să evităm zonele extrem, extrem de aglomerate”, a încheiat Ciprian Enea.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW