Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Coronavirus: Procentul vindecărilor în România ajunge sub nivelul european și cel global | La ieșirea din starea de urgență, țara noastră era cu 20% peste media lumii

By Robert Madaianu , in Analize & Investigatii Stirile zilei , at 1 august 2020 Etichete: , , ,

În prezent, 53% dintre românii infectați cu noul coronavirus s-au vindecat. Procentul a ajuns mai mic față de cel european și cel de la nivel mondial. Asta cu toate că, în luna mai, țara noastră avea o rată a vindecării mai mare decât Europa și decât întreaga lume, după cum Main News a scris AICI.

Potrivit ultimului bilanț oficial, 27.007 români au fost declarați vindecați, din totalul de 50.886 de cazuri raportate la nivel național.

Cifrele arată, astfel, că procentul vindecărilor este de 53%.

În comparație, la nivel european s-au vindecat peste 1,7 milioane dintre cele peste 2,8 milioane de persoane infectate. Media europeană, este, astfel, de 60%.

Iar la nivel mondial, procentul celor care s-au vindecat a trecut de 62%. Mai exact, au fost înregistrate peste 11 milioane de vindecări dintr-un total de peste 17,6 milioane de infectări.

Când România era în față

În luna mai, când a încetat starea de urgență, țara noastră stătea mai bine la acest capitol,  în comparație cu media continentului și cu cea a lumii.

Atunci, în România erau vindecați aproape 60% dintre pacienți, față de 43% în Europa și doar 38% la nivel mondial. AICI, mai multe detalii.

Pentru analiza comparativă, Main News a folosit datele disponibile pe platforma worldometers.info vineri, 31 iulie 2020.

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Information to that Topic: mainnews.ro/coronavirus-procentul-vindecarilor-in-romania-ajunge-sub-nivelul-european-si-cel-global-la-iesirea-din-starea-de-urgenta-tara-noastra-era-cu-20-peste-media-lumii/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW