Sunday, December 10, 2023
Jurnalism corect


Coronavirus | Numărul de cazuri de îmbolnăviri a sărit de 44 000. Organizația Mondială a Sănătății anunță în cât timp va fi disponibil un vaccin

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 12 februarie 2020 Etichete: , , ,

Numărul total al deceselor survenite în urma infecției cu coronavirus a ajuns la 1 105, fiind înregistrate 44 138 de cazuri de îmbolnăviri la nivel mondial.

De ieri până astăzi numărul de îmbolnăviri a crescut cu 1638 de cazuri.

Primul vaccin împotriva coronavirusului ar putea fi disponibil în 18 luni, potrivit anunțului Organizației Mondiale a Sănătății.

„Dezvoltarea unui vaccin este un punct important pe agenda noastră, dar reprezintă doar o parte. Va fi nevoie de timp pentru dezvoltarea acestuia, dar, în acest timp, nu suntem fără apărare. Primul vaccin va fi gata în 18 luni”, a declarat directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS) Tedros Adhanom Ghebreyesus, citat de AFP.

Directorul general al Organizației Mondiale a Sănătății, Tedros Adhanom Ghebreyesus, a spus, marți, la Geneva, că epidemia cu noul coronavirus reprezintă o amenințare nu numai pentru China, ci pentru întreaga lume.

„Cu 99% din cazuri în China, aceasta rămâne în continuare o situație de urgență pentru țara respectivă, dar una care reprezintă o amenințare foarte gravă pentru restul lumii”, a spus directorul OMS.

sursa foto: nature.com

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW