Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Coronavirus în lume. 22 de milioane de îmbolnăviri şi 780.000 de decese. OMS: Chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 21 august 2020 Etichete: , ,

De la debutul pandemiei de coronavirus au fost înregistrate 22 de milioane de cazuri de îmbolnăviri și 780 000 de decese. Directorul general al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), Tedros Adhanom Ghebreyesus a precizat, vineri, că un vaccin anti-Covid nu va pune capăt pandemiei de coronavirus.

„Nicio ţară nu trebuie să forţeze asta până când nu avem un vaccin. Un vaccin va fi o unealtă vitală şi sperăm că vom avea unul cât mai curând. Dar nu există garanţie că vom avea, şi chiar dacă vom avea un vaccin, acesta nu va pune capăt pandemiei. Trebuie să învăţăm cu toţii să controlăm acest virus, folosindu-ne de mijloacele pe care le avem acum şi să facem ajustările în viaţa de zi cu zi care să ne menţină sănătoşi”, a spus directorul general al OMS.

Directorul OMS a mai subliniat că multe țări se confruntă acum cu noi focare de coronavirus, după o perioadă în care numărul de cazuri a scăzut.

„Mai multe ţări se confruntă acum cu noi focare după o lungă perioadă cu transmisie redusă. Aceste ţări sunt un exemplu de precauţie pentru ţările care acum înregistrează o descreştere a cazurilor. Progresul nu înseamnă victorie. Cei mai mulţi oameni sunt susceptibili cu privire la virus. În acest caz, este vital ca ţările să fie capabile să identifice rapid şi să prevină transmiterea şi posibilitatea de noi restricţii”, a precizat Ghebreyesus, citat de news.ro.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW