Friday, May 24, 2024
Jurnalism corect


Coronavirus în două centre de asistență socială din Iași. Mai mulți angajați au fost diagnosticați cu coronavirus

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 iunie 2020 Etichete: , , ,

Un nou focar de coronavirus a apărut în județul Iași, în zona municipiului Pașcani, unde mai mulți angajați din două centre sociale au fost depistați cu Covid-19.

Este vorba despre 16 angajați care lucrează în două centre de asistență socială, unul din Pașcani, iar altul din afara localității.

În centrul din Pașcani unde au fost indentificați angajați infectați sunt cazați copii cu handicap sever.

“Toți angajații din centrele rezidențiale ale Direcțiilor de Asistență Socială și a Protecției Copilului Iași, și nu numai, sunt testați din două în două săptămâni. În data de 18 iunie, au făcut testul COVID angajații din centrul Pașcani și dintr-o unitate subordonată din afara localității Pașcani. Pe data de 19 s-au primit rezultatele și 11 s-au dovedit a fi pozitivi la centrul din Pașcani și cinci s-au dovedit a fi pozitivi din localitatea de lângă Pașcani. Cinci au fost chemați la DSP, urmând să fie internați la boli infecțioase în Iași”, a declarat, la Digi24, Tiberiu Bantaș, purtător de cuvânt al DGASPC Iași.

Conform DGASPC Iași, urmează ca și copiii să fie testați pentru coronavirus.

“La centrul din Pașcani am luat măsuri de dezinfecție și stabilirea unor circuite clare. Copii au fost izolați și s-a mărit distanța dintre paturi. Acolo este vorba de un centru cu copii cu handicap sever. Mulți dintr ei sunt imobilizați la pat și este greu de lucru. Au fost trimise combinazoane și alte materiale sanitare. Au fost chemați toți angajații din concedii medicale și de odihnă și în felul acesta sperăm să putem acoperi turele. De asemenea, din alte centre unde se pot face schimburi. Spre exemplu, la Pașcani avem un centru de zi. Nu mai lucrează. Vom apela și la acei angajați. O să lucreze în continuare pentru a acoperi deficitul”, a mai spus Tiberiu Bantaș.

sursa foto: Inquam photos/ Octav Ganea

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW