Wednesday, January 19, 2022
Jurnalism corect


Țările europene în care se relaxează restricțiile începând de luni

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 20 aprilie 2020 Etichete: , , ,

Începând de luni, în mai multe țări din Europa încep să se relaxeze restricțiile implementate în timpul carantinei. România nu este una din aceste state, autoritățile de noi anunțând că vârful pandemiei de coronavirus nu a fost încă atins.

Spania și Franța, care sunt cele mai afectate state europene au decis să amâne relaxarea măsurilor pentru încă câteva săptămâni.

Germania

Cancelarul Angela Merkel intenționează să restarteze economia țării, astfel că luni în Germania se face primul pas de ieșire din izolare.

Începând din această dimineață mai multe magazine din Germania se vor redeschis. Este vorba de magazinele alimentare, librăriile, show-roomurile de mașini, în general spațiile comerciale cu o suprafața interioară de mai puțin de 800 de metri pătrați.

Mai mult, Germania extinde interzicerea grupurilor de mai mult de două persoane în spații publice, cu excepția familiilor. Distanța minimă de 1,5 metri va fi de asemenea menținută.

De asemenea, școlile și liceele se vor redeschide pe 4 mai. În Bavaria, landul cel mai afectat, școala este programată să înceapă cu o săptămână mai târziu. În acest sens ministerul Educației trebuie să prezinte curând un plan de măsuri de distanțare socială care vor fi luate în unitățile de învățământ.

Ministrul Sănătății, Jens Spahn, citat de AFP, a afirmat că situația pandemiei din Germania “este sub control”

În același timp, frizeriile urmează să se redeschidă pe 4 mai, saloanele de tatuaj rămânând închise. Spațiile culturale, barurile și restaurante și terenurile de sport rămân de asemenea închise.

În total au fost înregistrate 145 742 de cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus, 4 642 de decese și 88 000 de vindecări.

Polonia

Chiar cu o zi înainte de relaxarea unor restricții, în Polonia au fost înregistrate încă 525 de cazuri de noi îmbolnăviri cu noul coronavirus. Este cel mai mare număr de infectări confirmate într-o singură zi pentru această țară.

De luni Polonia va repermite accesul oamenilor în parcuri şi păduri, iar în Norvegia, grădiniţele îşi vor redeschide uşile pentru copii.

Conform Reuters, duminică, Polonia a înregistrat 9.287 de cazuri de coronavirus confirmate şi 360 de decese.

Cehia și Albania

Cehia va permite comercializarea în aer liber din pieţe, iar în Albania, industriile minieră şi petrolieră vor funcţiona din nou.

sursa foto: nature.com

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW