Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Mai multe universități din România își suspendă cursurile, din cauza temerii de coronavirus. Ministerul Educației a transmis un set de măsuri care trebuie aplicate în unitățile de învățământ din țară

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 25 februarie 2020 Etichete: , ,

Până în acest moment trei universități din România au decis să-și suspende cursurile din cauza context epidemiologic. În același timp, Ministerul Educației a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene prin care a cerut ca un plan de măsuri de prevenire să fie puse în aplicare în toate unitățile de învățământ din țară. 

Trei universități au decis suspendarea cursurilor

Conform anunțului Ministerului Educației, până în acest moment trei universități din România au hotărât suspendarea cursurilor.

Universitatea de Vest „Vasile Goldiș” din Arad a decis suspendarea cursurilor în perioada 24 februarie – 08 martie.

De asemenea, conducerea Universității de Medicină și Farmacie „Victor Babeș” din Timișoara a decis ca toți studenții și cadrele didactice, care au fost în ultimele 14 zile în zone cu risc de infecție cu coronavirus, să intre în carantină la domiciliu timp de 2 săptămâni.

Mai mult, s-a decis ca activitățile didactice la programele de studii cu predare în limba engleză și franceză se fie suspendate timp de 14 zile.

Și Universitatea „Constantin Brâncuși” din Târgu Jiu a decis suspendarea cursurilor până la sfârșitul săptămânii.

Pe de altă parte, Universitatea de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu” din Cluj-Napoca a anunțat că, începând din data de 24 februarie 2020, persoanele revenite în țară, de mai puțin de 2 săptămâni, după o călătorie în nordul Italiei, trebuie să se autoizoleze 14 zile şi să evite orice contact cu alte persoane.

Ministerul Educației a mai transmis că universitățile au obligația de a monitoriza starea de sănătate a studenților și, în cazul în care există suspiciuni de îmbolnăvire, instituția are obligația să informeze Direcția de sănătate publică.

Ministerul Educației: „Săptămâna altfel” ar trebui să aibă loc la școală

Ministerul Educației și Cercetării a trimis o adresă către Inspectoratele Școlare Județene prin care a solicitat să se transmită unităților de învățământ un set de măsuri pentru prevenirea coronavirusului.

Recomandările Ministerului Educației:

-Ministerul recomandă ca activitățile din Săptămâna „Școala altfel” să aibă loc anul acesta în incinta unităților de învățământ, evitând astfel ca elevii să ajungă în spații aglomerate și să se expună eventualelor îmbolnăviri.

-Limitarea, suspendarea sau chiar anularea tuturor activităților care implică deplasări în străinătate.Persoanele care au efectuat deplasări în străinătate vor prezenta, la revenirea în unitățile de învățământ, certificat medical/adeverință medicală care să ateste că sunt clinic sănătoase.

-Limitarea la maximum sau chiar suspendarea organizării oricăror manifestări colective școlare sau extrașcolare (simpozioane, conferințe, excursii, vizite de studiu la nivel local sau național).

sursa foto: Inquam Photos/ Octav Ganea 

 

 

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Read More on that Topic: mainnews.ro/coronavirus-3-universitati-din-romania-isi-suspenda-cursurile-ministerul-educatiei-a-transmis-un-set-de-masuri-care-trebuie-aplicate-in-unitatile-de-invatamant-din-tara/ […]

  • … [Trackback]

    […] Here you will find 56191 more Info to that Topic: mainnews.ro/coronavirus-3-universitati-din-romania-isi-suspenda-cursurile-ministerul-educatiei-a-transmis-un-set-de-masuri-care-trebuie-aplicate-in-unitatile-de-invatamant-din-tara/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/coronavirus-3-universitati-din-romania-isi-suspenda-cursurile-ministerul-educatiei-a-transmis-un-set-de-masuri-care-trebuie-aplicate-in-unitatile-de-invatamant-din-tara/ […]

  • Hi there this is kinda of off topic but I was wondering if blogs use WYSIWYG
    editors or if you have to manually code with HTML.
    I’m starting a blog soon but have no coding skills so I wanted
    to get guidance from someone with experience.
    Any help would be enormously appreciated!

    Also visit my web-site: male hormone replacement therapy

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *