Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Corina Creţu îşi anunţă demisia din Pro România. Partidul lui Victor Ponta, la un pas de a oficializa o alianță cu AUR

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 5 martie 2024

Europarlamentarul Corina Crețu și-a anunțat marți demisia din Pro România, în contextul în care partidul fondat de fostul premier Victor Ponta este aproape de a oficializa o alianță politică cu AUR.

„Colaborarea dintre PRO România şi AUR este o decizie greşită – pentru partid, pentru oamenii care au crezut în acest proiect politic şi, în definitiv, pentru ţară. Este o decizie pe care nu o pot gira, motiv pentru care am hotărât astăzi să demisionez din PRO România. Îmi pare rău ca, în ciuda apelurilor repetate ale Preşedintelui PRO-Romania şi ale mele, nu am reuşit o formă de colaborare cu PSD. În aceste condiţii, am militat pentru participarea pe cont propriu a PRO România în alegeri, decizie care a fost şi adoptată în cadrul ultimului Congres PRO România. În ceea ce mă priveşte, am fost şi rămân o social-democrată convinsă”, a transmis Corina Crețu.

Deși se declară partid anti-sistem, AUR calcă apăsat pe urmele formațiunilor politice tradiționale. După ce a racolat în rândurile sale mai mulți politicieni traseiști, partidul lui George Simion este pe cale să parafeze o alianță politică pentru alegerile europarlamentare cu Pro România, partidul lui Victor Ponta

Purtătorul de cuvânt al AUR, Dan Tănasă, a confirmat pentru ziarul „Adevărul” că formațiunea negociază cu membrii partidului condus de Victor Ponta în privința unei alianțe.

„Vă confirm că există discuții cu oameni din Biroul Executiv al Pro România, nu cu Victor Ponta sau Corina Crețu. Există mai mulți oameni în Biroul Executiv al Pro România care și-au manifestat dorința de a candida pe listele alianței AUR și în mod evident noi am făcut apel în repetate rânduri către toți cei care doresc să participe ca să ne batem cu PSD și cu PNL, vă invităm pe listele alianței AUR. Înțeleg că sunt undeva la 1.200 de aleși locali care sunt în momentul acesta la Pro România. Toate candidaturile vor fi sub sigla alianței AUR. Nu va fi sub nicio altă siglă, toată lumea trebuie să candideze pe alianța AUR”, a explicat Dan Tănasă.

George Simion, la masă cu Victor Ponta

În februarie 2023, președintele AUR a fost fotografiat alături de Victor Ponta, după o întâlnire pe care cei doi au avut-o la un restaurant.

„Astăzi, întâlnirea dintre Victor Ponta și George Simion surprinsă de paparazzi MediaFlux a avut loc la restaurantul Poesia din zona Avatorilor. Și-ar putea fi asimilată, desigur, și unei mese de prânz. Dar a fost mai mult de atât. Primul care a ajuns la restaurant a fost politicianul Pro România, puțin după ora 12.00. La scurt timp, venind grăbit, și-a făcut apariția și liderul AUR, George Simion, care a intrat în restaurant. O oră și jumătate au rămas cei doi politicieni în restaurant, timp suficient pentru un dejun, dar și pentru discuții”, a scris publicația Media Flux, la vremea respectivă.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW