Saturday, December 5, 2020
Jurnalism corect


Corina Corbu, singurul candidat la șefia Înaltei Curți, va susține interviul la CSM pe 18 iulie

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 16 iulie 2019 Etichete: , , ,

Judecătoarea Corina Corbu va susține, pe 18 iulie, la CSM, interviul pentru conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție. Ea a fost singura care și-a depus dosarul pentru șefia Instanței Supreme, având în vedere că mandatul Cristinei Tarcea expiră în luna septembrie, iar aceasta nu a dorit să mai candideze. 

La sfârșitul lunii mai, Consiliul Superior al Magistraturii a declanșat procedura de ocupare a funcției de președinte al Înaltei Curți de Casație și Justiție. Mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie. Singurul candidat la șefia ÎCCJ este Corina Corbu, iar actualul președinte al instanței supreme, Cristina Tarcea, nu și-a mai depus candidatura.

Corina Corbu a fost implicată într-un dosar de corupţie, însă a fost achitată definitiv de ÎCCJ. În aceeaşi cauză a fost vizată şi judecătoarea Gabriela Bârsan. Corbu a fost suspendată în anul 2014, după trimiterea în judecată. Ca urmare a achitării definitive, a revenit la ÎCCJ. În prezent, este președinte al Secției de contencios administrativ.

Cristina Tarcea: „Îmi doresc să trăiesc printre oameni cu mult bun simț”

Cristina Tarcea susține că nu a mai candidat la șefia instanței supreme pentru că a obosit, menționând : „îmi doresc să trăiesc printre oameni cu mult bun simț”.

„Răspunsul diplomatic ar suna la maniera „am obosit”. Răspunsul sincer este că în calitate de preşedinte al Înaltei Curţi, din păcate, trebuie să relaţionez cu persoane din afara sistemului de justiţie şi din afara Înaltei Curţi. Ce am văzut, ce am trăit şi ce am simţit, m-a făcut să îmi fie extrem de dor să trăiesc printre oameni obişnuiţi, cu foarte mult bun simţ, cu foarte multă onestitate şi cu mai puţină imaginaţie”, a declarat Cristina Tarcea, preşedintele ÎCCJ, în urmă cu câteva zile.

Tarcea spune că, în ultima vreme, a avut intenția de a se retrage de la șefia Înaltei Curți, din cauza „asaltului” la care a fost supusă.

„Asaltul la care a fost supusă Curtea Supremă m-a făcut de mult timp să meditez la ideea dacă merită sau nu să îmi duc mai departe mandatul. Şi am spus: Da, trebuie să îmi termin mandatul, pentru a demonstra că plec când vreau eu şi nu când vor alţii”, a mai spus Tarcea.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW