Tuesday, July 7, 2020
Jurnalism corect


Corina Corbu, singurul candidat la șefia Înaltei Curți, va susține astăzi interviul la CSM

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 18 iulie 2019 Etichete: , , ,

UPDATE: 

Înainte de a intra la audieri, a declarat: „Nu am nicio îndoială, sunt pregătită”.

Știrea inițială

Corina Corbu, singurul candidat la conducerea Instanţei Supreme, va susține astăzi interviul la CSM, la secția pentru judecători. Este singurul magistrat care dorește să preia conducerea Înaltei Curți de Casație și Justiție după ce mandatul Cristinei Tarcea se va termina, în luna septembrie. Actualul șef al instanței supreme nu a mai dorit să candideze pentru un nou mandat. 

CSM a declanşat, la finele lunii mai, procedura de ocupare a funcţiei de preşedinte al Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în condiţiile în care mandatul Cristinei Tarcea va expira în luna septembrie a acestui an.

Corina Corbu a fost achitată definitiv de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în dosarul de corupţie în care a fost vizată şi Gabriela Bîrsan. În urma deciziei de achitare, preşedintele Klaus Iohannis a semnat, anul trecut, decretul de numire a Corinei Corbu în funcţia de preşedinte al Secţiei de contencios administrativ din cadrul ÎCCJ, pe o perioadă de trei ani.

Potrivit anunţului CSM, candidaţii pentru funcţia de şef al Înaltei Curţi vor susţine, în faţa Secţiei pentru judecători, un interviu care constă în susţinerea planului managerial şi verificarea aptitudinilor manageriale şi de comunicare, fiind vizate capacitatea de organizare, rapiditatea în luarea deciziilor, resistenţa la stres, capacitatea de analiză, sinteză, previziune, strategie şi planificare pe termen.

 

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW