Sunday, May 19, 2024
Jurnalism corect


Coreea de Nord sfidează o interdicție ONU: O nouă rachetă balistică a fost lansată în Marea Japoniei

By Stratulat Anca , in Stirile zilei , at 22 aprilie 2024 Etichete: , , ,

Coreea de Sud a anunțat luni că armata nord-coreeană a lansată o rachetă balistică spre Marea Japoniei, în apropierea coastei de est a Coreei de Sud, conform informațiilor furnizate de Reuters, AFP și DPA și preluate de Agerpres.

Potrivit postului japonez NHK, citat de Reuters, proiectilul pare să fi căzut în afara zonei economice exclusive a Japoniei. Postul japonez NTV a raportat că proiectilul era o rachetă balistică cu rază scurtă de acțiune, conform declarațiilor unui oficial guvernamental nipon.

„Coreea de Nord a lansat o rachetă în Marea de Est”, numită şi Marea Japoniei, a anunţat statul major interarme din Coreea de Sud, după ce Ministerul Apărării din Japonia a semnalat un „tir probabil cu rachetă balistică” efectuat de Phenian.

Săptămâna trecută, Coreea de Nord a anunțat că a efectuat un test cu o rachetă de croazieră strategică pentru a evalua un nou tip de focos și o rachetă antiaeriană. Mai devreme, în luna aprilie, țara a efectuat un test cu o rachetă supersonică, continuând programul său de dezvoltare a rachetelor cu combustibil solid.

Coreea de Nord a ignorat interdicția Consiliului de Securitate al ONU privind dezvoltarea rachetelor balistice, susținând că rezoluțiile Consiliului încalcă dreptul său suveran la autoapărare, conform informațiilor furnizate de Reuters.

foto: X

Comentarii


    MainNews

    FREE
    VIEW