Sunday, April 14, 2024
Jurnalism corect


Copil de cinci luni, diagnosticat cu coronavirus. Bunica l-a dus la spital și a ascuns faptul că băiețelul a călătorit în străinătate

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 16 aprilie 2020 Etichete: , ,

Procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Craiova au demarat o anchetă după ce o bunică s-a prezentat cu nepotul în vârstă de cinci luni la spital, ascunzând faptul că băiețelul călătorise recent  în străinătate cu mama sa. Copilul a fost în cele din urmă diagnosticat cu coronavirus.

Dosarul a fost deschis sub aspectul săvârșirii infracțiunii de fals în declaraţii şi zădărnicirea combaterii bolilor.

Copilul și familia sa au fost plasați în izolare la domiciliu după revenirea în țară. Pe 11 aprilie, bunica băiețelului s-a prezentat la Unitatea de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă nr. 1 Craiova, copilul având febră.

Femeia a ascuns faptul că micuțul a revenit recent din străinătate

„Cu ocazia efectuării triajului, numita M.J. a declarat în mod nereal faptul că minorul nu a călătorit în afara teritoriului ţării în ultimele 14 zile anterior datei prezentării la unitatea spitalicească”, se arată în comunicat.

În aceeaşi zi, copilul a fost transferat la Spitalul Suport Filantropia – Secţia Pediatrie.

Pe 12 aprilie copilul a fost confirmat pozitiv cu Covid-19. Băiețelul  şi bunica sa au fost transferaţi la Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş” Craiova.

Pe data de 13 aprilie, mama copilului, care se afla în izolare la domiciliu, a ieșit din casă și a mers la  Spitalul de Boli Infecţioase „Victor Babeş”Craiova pentru a se interesa de starea de sănătate a fiului său.

În prezent, în cauză cercetările se desfăşoară in rem pentru cele două infracţiuni.

sursa foto: Inquam Photos / George Călin

 

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW