Monday, January 17, 2022
Jurnalism corect


Coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19: Angajații din domenii esențiale vor fi primii vaccinați

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 18 noiembrie 2020

Primii care vor fi vaccinați vor fi lucrătorii din sănătate, dar și persoanele care lucrează în activități cheie la nivel de stat, urmând ca în etapa a doua să fie vaccinate toate persoanele din grupele de risc la orice boală contagioasă, precum bătrânii și copiii mici, a declarat coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghiță, la Europa FM.

„Vorbim în primul rând de lucrătorii din sănătate pentru că este absolut firesc să ai o interfață sănătoasă, robustă, sigură. În acelai timp, este important să avem o menținere și o protejare a activităților cheie de la nivelul statului, tocmai pentru a avea o garanție a funcționării în condiții optime a societății.”

Abia în a treia etapă, vaccinul va fi disponibil pentru restul populației.

După ce în spațiu public a apărut informați că în ministere se realizează liste cu persoane care să fie vaccinate, Valeriu Gheorghiță a explicat că a fost trimisă o adresă către instituții pentru determinarea posturilor esențiale.

„S-a trimis o adresă către toate ministerele și respectiv instituțiile aflate în subordinea lor, de identificare și de definire a acelor activități esențiale și respectiv a numărului de persoane care deservesc activitățile esențiale. Noi nu ne apucăm să vaccinăm funcționari publici în momentul de față”, a mai declarat medicul Valeriu Gheorghiță.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW