Saturday, June 25, 2022
Jurnalism corect


Coordonatorul campaniei de vaccinare: Este în avaliză un scenariu privind vaccinarea profesorilor cu echipe mobile

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 12 februarie 2021

Autoritățile analizează posibilitatea ca persoanele angajate în învățământ să fie vaccinate împotriva COVID-19 de către echipe mobile, a precizat vineri coordonatorul campaniei de vaccinare împotriva COVID-19, mediul Valeriu Gheorghiță.

„Este un scenariu de lucru, de analiză. Sunt multe lucruri care sunt în analiză. Este un scenariu pe care îl luăm în calcul. Este clar că nu putem crea cabinete separate, linii separate. Modalitatea este să asigurăm prin echipe mobile. Este o provocare foarte mare, pentru că tot cu echipe mobile vaccinăm în cămine de bătrâni, tot cu echipe mobile persoanele de la domiciliu. Trebuie să facem nişte evaluări ale resurselor umane, ale numărului de doze, ale locaţiilor. Să vedem dacă rămânem în şcoli, dacă la inspectorate sau la casele corpului didactic. Încă este o idee la care lucrăm. Nu este nimic conturat. (…) Spaţiu am găsi şi în sala de sport a şcolii – se amenajează, se pun scaune, o masă, ai grup sanitar şi tot ce trebuie. Provocarea reală este legată de echipe mobile şi de numărul de doze”, a explicat Valeriu Gheorghiță, citat de Agerpres.

Angajații din sistemul de educație sunt vaccinați cu prioritate, în etapa a doua a campaniei, deoarece fac parte din personalul care desfășoară activități esențiale.

Sursa foto: Inquam Photos/Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW