Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Controverse legate de nominalizarea lui Iulian Iancu pentru postul de vicepremier. Un coleg de partid a spus că ar fi „omul Gazprom”

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 23 august 2019 Etichete: , ,

Viorica Dăncilă l-a propus pe Iulian Iancu, președintele Comisiei de Industrii şi Servicii din Camera Deputaţilor, pentru postul de vicepremier pe probleme economice. Începând din 2005, Iulian Iancu este deputat, el aflându-se la al patrulea mandat. Anterior a lucrat în diverse companii din extracția gazelor naturale.

De-a lungul timpului despre Iulian Iancu s-a spus că ar fi „omul Gazprom”. Acesta exprimare apare într-o cablogramă Wikileaks unde deputatul social-democrat Georgian Pop afirmă despre Iulian Iancu: „Aveți grijă la tipul ăsta – este deținut de către Gazprom și va sprijini South Stream, precum și propunerea rusească pentru depozite de gaze în Mediaș, Republica Moldova și București!”

Și Răzvan Nicolescu, fost ministru al Energiei în guvernul Ponta și fost președinte al Agenției Europene de Reglementare în Energie, a scris într-o postare pe Facebook că „marele câștigător” al unor modificări legislative inițiate de deputatul PSD Iulian Iancu „sunt cei de la Gazprom”.

„Începem să ne umplem de ridicol la Bruxelles pe niște teme care chiar nu sunt importante pentru România. Cei de la Bruxelles au înțeles foarte bine că marele câștigător al acestor modificări sunt cei de la Gazprom. Acesta este principalul motiv pentru care se opun!”, scria Nicolescu pe contul sau de Facebook pe dată de 17 noiembrie 2017.

Răzvan Nicolescu făcea referire la proiectul de lege privind aprobarea OUG nr.64/2016 pentru modificarea Legii energiei electrice şi a gazelor naturale, proiect dezbătut în plenul Camerei Deputaților. Iulian Iancu a inițiat mai multe amendamente la acest proiect de lege, amendamente care ar pune în pericol exploatările de gaze din Marea Neagră – zăcăminte strategice pentru România.

Comisia Europeană a criticat amendamentele lui Iancu, arătând că ar putea încalcă libertățile fundamentale prevăzute în Tratatul privind funcționarea Uniunii Europene și principiile pieței libere de energie.
Iulian Iancu a participat direct la întocmirea legii energiei, dar și a legii offshore.

El a negat toate aceste zvonuri. Mai mult chiar, l-a acționat în judecată pe Ludovic Orban, căruia i-a cerut daune în valoare de 20.000 lei.

Comentarii


  • … [Trackback]

    […] Find More Info here to that Topic: mainnews.ro/controverse-legate-de-nominalizarea-lui-iulian-iancu-pentru-postul-de-vicepremier-un-coleg-de-partid-a-spus-ca-ar-fi-omul-gazprom/ […]

  • … [Trackback]

    […] Find More Information here on that Topic: mainnews.ro/controverse-legate-de-nominalizarea-lui-iulian-iancu-pentru-postul-de-vicepremier-un-coleg-de-partid-a-spus-ca-ar-fi-omul-gazprom/ […]

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW