Sunday, September 27, 2020
Jurnalism corect


Control MAI privind gestionarea intervenției de duminică noapte, din Piața Constituției

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Stirile zilei , at 30 septembrie 2019 Etichete: , , ,

Ministerul Afacerilor Interne a dispus efectuarea unei verificări în ceea ce privește gestionarea ordinii siguranței publice din Piața Constiutuției, acolo unde, duminică noapte, un bărbat a murit în timpul unei altercații.

„Se efectuează o verificare în ceea ce privește gestionarea ordinii siguranței publice în locul respectiv, pentru a preveni astfel de evenimente. Cum bine știți, Palatul Parlamentului este un punct de atracție turistică, aici se întâlnesc tineri, sunt organziate spectacole și aniversări. Așadar, necesită o atenție sporită din partea forțelor de ordine publică”, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.

Verficările vizează felul în care Poliția Și Jandarmeria au intervenit și au gestionat altercația care a avut loc, duminică spre luni noapte.

„Această verificare dispusă de conducerea MAI vizează evaluarea managementului activității de ordine publică la nivelul Direcției Generale de Poliție a Municipiului București ți la nivelul Direcției Generale de Jandarmi a Municipiului București pentru gestionarea dispozitivului de ordine publică în zona menționată. Verficările vizează și cauzele și împrejurările care au condus la aceste evenimente”, a mai adăugat Georgian Drăgan.

Tot azi, conducerea MAI a dispus suplimentarea efectivelor de ordine și siguranță publică în zona respectivă, dar și în celelalte zone aglomerate ale Municipiului București, pentru preîntâmpinarea unor astfel de evenimente.

Conform MAI, la finalul acestor verificări, care sunt efectuate începând de astăzi, vor fi dispuse măsurile care se impun.

Context

Un bărbat a murit în urma unui conflict care a avut loc duminică noapte, în Sectorul 5 din București. Cazul este investigat de Parchetul de pe lângă Tribunalul București și de Serviciul Omoruri.

Poliția Capitalei a anunțat că duminică în jurul orei 23:00, prin apel112, a fost sesizat un conflict pe raza Sectorului 5, conflict în care ar fi fost implicate mai multe persoane. Scandalul a avut loc în Piața Constituției.

În urma altercației, două persoane au fost rănite, iar un echipaj de urgenţă le-a acordat îngrijiri.

Ulterior, în urma loviturilor, unul dintre bărbaţi a murit. Cadavrul acestuia a fost ridicat şi transportat la Institutul Naţional de Medicină Legală pentru realizarea necropsiei.

Cercetările sunt continuate de Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti şi Serviciul Omoruri.

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW