Tuesday, April 16, 2024
Jurnalism corect


Ministrul Justiției trimite Corpul de Control la Penitenciarul Poarta Albă în urma incidentelor de la procesul lui Vlad Pascu

By Florea Eva , in Stirile zilei , at 28 februarie 2024

Ministrul Justiției, Alina Gorghiu, a anunțat, miercuri, într-o conferință de presă la Curtea de Apel Cluj, că a trimis Corpul de Control al ministerului la Penitenciarul Poarta Albă în urma incidentelor de la procesul lui Vlad Pascu.

Alina Gorghiu a vrut să transmis că incidentele care au avut loc la Judecătoria Mangalia au fost discutate în spațiul public și au generat discuții critice la adresa polițiștilor de penitenciar.

„Am discutat cu conducerea Administrației Naționale a Penitenciarelor, ieri, ANP a și comunicat public poziția sa, și anume au informat presa că există anumite standarde, la nivel european, care sunt obligați să le respecte, printre care principiul ca atunci când deținuții sunt mutați dintr-un penitenciar în alte locuri, cum ar fi spital, tribunal, aceștia trebuie să ia măsuri pentru a nu fi expuși cât mai mult privirii publice, luând măsuri pentru a le proteja imaginea, anonimatul”, spune Alina Gorghiu.

Aceasta a spus că dorește să se asigure că nu există nicio încălcare a normelor legale în ceea ce privește o instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției.

„Fiind însă un caz mediatizat și extrem de sensibil și un caz extrem de important cum se va soluționa pentru societate și pentru sănătatea noastră a tuturor, și pentru că îmi doresc, ca ministru al Justiției, să nu planeze niciodată vreo suspiciune că s-au încălcat normele legale, atunci când vine vorba de o instituție aflată în subordinea Ministerului Justiției, vă informez că am dispus trimiterea Corpului de Control la Penitenciarul de la Poarta Albă, repet, pentru a se putea verifica dacă au fost respectate toate normele legale în materie. Consider, ca ministru, că trebuie clarificate aceste aspecte, mai ales că, din informațiile pe care le-am primit, în această perioadă directorul penitenciarului se află în concediu și conducerea interimară a fost asigurată de altă persoană. Vă asigur pe toți că voi fi foarte atentă și voi monitoriza cu rigoare tot ce ține de acest caz, aștept cât se poate de repede rezultatul controlului pe care le-am dispus la Penitenciarul de la Poarta Albă”, transmite ministrul.

 

Foto: Inquam Photos / Sabin Cîrstoveanu

 

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW