Sunday, October 17, 2021
Jurnalism corect


Control la o fermă din Austria la care românii se plâng de condițiile dificile de muncă / MAE s-a autosesizat

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 19 iunie 2020 Etichete: , , , ,

Inspecția Muncii din landul Austriei Inferioare a efectuat un control la o fermă agricolă la care lucrează mai mulți muncitori români care au reclamat condiții dificile de muncă și nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale. Verificările vin ca urmare a autosesizării Ministerului Afacerilor Externe și a Ambasadei României la Viena

„Ministerul Afacerilor Externe precizează că, în urma apariției în mass-media a unor informații cu privire la situația unor cetățeni români care își desfășoară activitatea în cadrul unei ferme agricole din landul Austriei Inferioare, Republica Austria, și care semnalau condiții dificile de muncă și nerespectarea de către angajator a clauzelor contractuale, Ambasada României la Viena s-a autosesizat și a întreprins demersuri, în regim de urgență, atât pe lângă autoritățile locale, cât și pe lângă sindicatele specifice, solicitând verificarea aspectelor semnalate și remedierea acestora. De asemenea, reprezentanții misiunii diplomatice au contactat unul dintre cetățenii români angajați în cadrul fermei menționate pentru a obține detalii suplimentare cu privire la problemele cu care se confruntă aceștia.

Ca urmare a demersurilor întreprinse de Ambasada României la Viena, autoritățile austriece au răspuns prompt, Inspecția Muncii din landul Austriei Inferioare efectuând un control la ferma în cauză în data de 16 iunie a.c. Raportul acestui control urmează să fie publicat”, anunță MAE.

sursa foto: Inquam Photos/Costin Dinca

 

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW