Sunday, June 23, 2024
Jurnalism corect


Contre între ministrul propus de USR și președintele Comisiei juridice de la PNL, în timpul audierii / Parlamentar: Știe toată România, gata!

By Matthew Garvey , in Justitie Politic Stirile zilei , at 19 octombrie 2021

Stelian Ion, ministrul propus de Dacian Cioloș la Justiție, s-a contrat în timpul audierii din Parlament cu președintele liberal al Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei, pe tema avizului care a dus la demiterea sa din Guvernul Cîțu. Ceilalți parlamentari care au asistat la audieri i-au cerut senatorului PNL să nu transforme dezbaterea într-un monolog. 

Deși conducerea PNL a decis că liberalii se vor abține să voteze propunerile de miniștri ale USR, iar parlamentarii partidului au adoptat o poziție neutră în timpul audierilor, președintele Comisiei juridice din Senat, Iuliana Scântei, a amintit de scandalul care a dus la revocarea lui Stelian Ion din Guvernul Cîțu.

Care a fost adevărata miză a refuzului dumneavoastră de a emite avizul de legalitate pentru proiectul de Ordonanță de Urgență Anghel Saligny, gest politic, administrativ al ministrului Justiției, care a aruncat România în criză politică? Care au fost resorturile dumneavoastră?”, a fost întrebarea pusă de senatorul PNL Iuliana Scântei.

Stelian Ion a catalogat întrebarea președintelui Comisiei juridice din Senat drept „un debut abrupt al audierilor” și un „rechizitoriu”.

Acesta (n.r. OUG Anghel Saligny) a fost un proiect extrem de important pentru România, cu o miză importantă, prin suma foarte mare pusă în joc, prin mecanismul care era propus și de aceea de această dată am fost foarte atent la această avizare. Repet ce am spus, la momentul la care premierul m-a sunat și în ton imperativ mi-a impus să pun semnătura pe un aviz, nu existau la Ministerul Justiției toate documentele, toate celelalte avize necesare, nici în original, nici scanate, nici fotocopie, în niciun fel”, a fost răspunsul fostului ministru al justiției.

Iuliana Scântei a reluat, ulterior, argumentele folosite de liberali împotriva fostului ministru al Justiției, Stelian Ion, lucru ce i-a enervat pe ceilalți parlamentari prezenți în sală.

Doamna președinte, e o întrebare, dumneavoastră faceți o prezentare, formulați o întrebare? Nu vreți să trecem la audieri? Haideți să fie un dialog nu un monolog(…)De 40 de min asistăm la această chestiune, au fost colegi cu dumneavoastră în acest guvern”, i-au transmis parlamentarii, printre care și social-democratul Lucian Romașcanu, senatorului PNL Iuliana Scântei.

Opriți de un parlamentar: O știe toată România, gata!

Ministrul propus de Dacian Cioloș și președintele Comisiei juridice au început să se contreze, vorbind amândoi în același timp, până în momentul în care au fost opriți de un alt parlamentar din sală: „O știe toată România, gata!”

Stelian Ion: Când premierul m-a sunat, mi-a dat termen de câteva ore, sub această presiune, aș zice șantaj, al unei demiteri, ceea ce nu poate fi acceptat, oricine al fi ministru al Justiției în țara asta….

Iuliana Scântei a intervenit: Nu vi se întâmpla domnule ministru, pentru că niciun premier nu poate stabili acest termen (n.r. de avizare a Hotărârilor de Guvern sau Ordonanțelor de Urgență), dar nici dumneavoastră.

Stelian Ion: E un termen legal de 4 zile.

Iuliana Scântei: Dar nu alegeți dumneavoastră de când îl calculați.

Stelian Ion: Domnia sa (n.r. Florin Cîțu) nu a așteptat și nu a respectat termenul pe care singur l-a stabilit”, a fost schimbul de replici dintre cei doi reprezentanți ai USR și PNL.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW