Tuesday, July 5, 2022
Jurnalism corect


Contre între Ludovic Orban și Florin Cîțu pe tema interimatului la Finanțe: Nu înțeleg de ce trebuie să stăm 45 de zile / Care sunt propunerile liderului PNL

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 29 iulie 2021

Președintele Partidului Național Liberal, Ludovic Orban, pune presiune pe premierul Florin Cîțu să numească un nou ministru al Finanțelor și avansează numele a 3 posibili înlocuitori ai lui Alexandru Nazare, demis la începutul lunii iulie.

Nici acum nu înţeleg de ce premierul spune că trebuie să stăm 45 de zile, în condiţiile în care PNL are o mulţime de specialişti de valoare care ar putea să gireze portofoliul”, a declarat Ludovic Orban, joi, citat de News.ro.

Ludovic Orban a avansat trei nume ce ar putea să preia portofoliul de la Finanțe, anume Bogdan Huțucă, deputat de Constanța, Sebastian Burduja, liderul PNL Sector 1 și Lucian Heiuș.

Personal, nu înţeleg de ce trebuie să stăm 45 de zile. Voi avea o discuţie cu el(n.r. cu premierul), să demarăm procedura de desemnare a ministrului Finanţelor”, a precizat președintele PNL.

În replică, prim-ministrul Florin Cîțu a spus că va avea și el o propunere de viitor ministru al Finanțelor, precizând că va fi un membru al PNL.

Luăm în calcul orice expert al PNL care va putea să facă treabă foarte bună”, a adăugat premierul.

Context

Prim-ministrul Florin Cîțu a anunțat că l-a demis pe Alexandru Nazare din funcția de ministru al Finanțelor la finalul ședinței de Guvern din 8 iulie și că va prelua interimatul la conducerea instituției pentru următoarele 45 de zile.

Având în vedere că cei doi lideri ai Partidului Național Liberal, Ludovic Orban și Florin Cîțu, se află în competiție directă pentru șefia partidului, este de așteptat ca cele două tabere ale liberalilor să vină cu propuneri diferite pentru funcția de ministru al Finanțelor.

Astfel, deputatul Dan Vîlceanu, proaspăt ales președinte al PNL Gorj, ar urma să fie propunerea lui Florin Cîțu, potrivit unor surse politice.

Termenul de 45 de zile în care interimatul la conducerea Ministerului de Finanțe este asigurat de premierul Florin Cîțu ar urma să expire la finalul lunii august.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW