Sunday, April 21, 2024
Jurnalism corect


Contre în coaliție pe tema Legii pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică / Ciolacu: Intenția a fost bună, pacientul e mort

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 6 ianuarie 2022

Virgil Popescu a reacționat, miercuri seară, după ce Marcel Ciolacu a transmis că actuala coaliție de la guvernare trebuie să găsească o altă modalitate prin care să rezolve criza prețurilor la energie electrică și gaze, întrucât actuala soluție găsită de PNL ar fi „inutilă”. Ministrul Energiei a precizat că și social-democrații au votat, alături de PNL, USR și UDMR, Legea pentru plafonarea și compensarea facturilor, inițiată de el. 

Ei au votat alături de noi, şi alături de USR, şi alături de UDMR, atât legea consumatorului vulnerabil şi legea plafonării. A fost aproape unanimitate, iar eu am stat ore în şir înainte de comisii, în timpul comisiilor, discutând cu colegii de la toate partidele(…)Deci, împreună am făcut această lege şi, împreună, dacă este cazul, vom modifica această lege”, a spus Virgil Popescu, marți seară, la Digi24.

Totodată, Virgil Popescu a explicat și motivele pentru care a propus modul de compensare a facturilor prezent în textul de lege.

Eu nu am vrut ca la nivelul compensării să punem oamenii pe drumuri, să facă solicitări, adeverinţe de venit, de aceea am mers pe o plajă de consum”, a precizat ministrul.

Marcel Ciolacu a recunoscut, ulterior, că parlamentarii PSD au votat proiectul de lege pe care acum îl contestă.

Constaţi că nu poate fi aplicat. Intenţia a fost bună, ce facem acum…pacientul e mort. Atunci găsim cât mai rapid – asta înseamnă eficienţa unui Guvern – cât mai rapid să luăm nişte măsuri şi nişte modificări legislative”, a spus Marcel Ciolacu, miercuri, la RTV.

În cadrul unui comunicat de presă, PNL a transmis că va analiza propunerile partidelor din coaliție, dar că vor fi luate în considerare doar dacă îmbunătățesc cadrul legislativ actual.

Precizările liberalilor vin la o zi după ce liderul PSD a spus că Legea pentru plafonarea prețurilor la gaze și energie electrică este „inutilă” și că trebuie modificată.

Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW