Monday, November 28, 2022
Jurnalism corect


Contradicții între Ministerul Justiției și angajații din penitenciare. Birchall: Își vor primi drepturile salariale/ FSANP: Plata orelor suplimentare încă este suspendată

By Madalina Balaceanu , in Justitie Stirile zilei , at 20 iunie 2019 Etichete: , ,

Ministerul Justiției și Federația Sindicatelor din ANP se contrazic privind plata orelor suplimentare. În timp de ministerul a anunțat că drepturile vor fi plătite, sindicaliștii spun că plata este încă suspendată.

Comunicatul Ministerului Justiției

Ministerul Justiției a anunțat că pe 19 iunie a intrat în vigoare ordinul pentru plata orelor suplimentare de care vor beneficia angajații din sistemul penitenciar.

„Prin acest ordin, se creează baza legală pentru plata majorării de 75% din salariul de funcţie pentru munca suplimentară prestată în perioada 2019-2021 peste programul normal de lucru de către funcţionarii publici cu statut special din sistemul penitenciar și din Ministerul Justiției. De asemenea, se continuă acordarea majorării pentru lucrări de excepție sau misiuni speciale categoriilor de personal menționate mai sus și în anul 2019.”, se arată într-un comunicat al Ministerului Justiției.

Reacția sindicaliștilor

Federatia Sindicatelor din Administratia Nationala a Penitenciarelor susține că ordinul 2588/2019 la care se face referire în comunicatul Ministerului Justiției nu crează baza legală, el fiind aprobat în realitate cu o întârziere de șase luni.

Potrivit sindicaliștilor, ordinul ministrului Justiției introduce o procedură discriminatorie față de angajații din penitenciare. Conform acestora, plata orelor suplimentare încă este suspendată din resurelor financiare.

„Regretabil, dar ordinul semnat de ministrul Ana Birchall este departe de a fi expresia unei promisiuni respectate, acesta fiind aprobat cu întârziere, cu ignorarea unor vicii de legalitate și cu introducerea unor prevederi discriminatorii pentru personalul care lucrează în penitenciare raportat la personalul din aparatul de lucru al Ministerului Justiției, în realitate plata fiind suspendată din lipsa resurselor financiare”, susțin sindicaliștii.

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW