Friday, January 27, 2023
Jurnalism corect


Contractele încheiate cu Ministerul Economiei în anul 2019, publicate / Claudiu Năsui: Dacă statul vrea să fie eficient în taxare, trebuie să devină eficient și în transparentizare

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 17 mai 2021

Claudiu Năsui a anunțat, luni dimineață, că Ministerul Economiei, Antreprenoriatului și Turismului a publicat contractele pe bani publici încheiate de minister în anul 2019. Ministrul Economiei arată că toți contribuabilii ar trebui să poată vedea cum sunt cheltuiți banii luați prin taxe și impozite de către oamenii care se află la conducerea instituțiilor publice.

Continuăm publicarea contractelor cu statul de la ministerul economiei. Am publicat deja contractele pe anul 2020, acum s-au finalizat de încărcat și cele de pe 2019. Toate documentele sunt acum disponibile pe secțiunea creată special pe site-ul ministerului economiei. Sperăm ca modelul nostru să fie preluat de toate instituțiile publice ale statului Român”, a scris ministrul Economiei, pe Facebook.

Claudiu Năsui susține că statul trebuie să devină eficient în transparentizare, pentru a crește încrederea cetățenilor în instituțiile publice.

Transparența realizată într-un mod care facilitează verificarea modului în care se cheltuie banii contribuabililor trebuie să devină standardul în administrația publică și în organizațiile care utilizează fonduri publice. Toți contribuabilii ar trebui să poată vedea cum sunt cheltuiți banii luați prin taxe și impozite de către oamenii care se află la conducerea instituțiilor publice(…)Dacă doriți să susțineți transparentizarea statului român, susțineți deblocarea proiectului de transparentizare aparent susținut de toți, dar în practică blocat: PL-x 529/2020 (https://cutt.ly/2bCamBC)”, a precizat Claudiu Năsui.

Contractele încheiate de Ministerul Economiei în anul 2019 pot fi consultate aici.

Sursă foto: Facebook / Claudiu Năsui

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW