Sunday, December 3, 2023
Jurnalism corect


Continuă tensiunile în interiorul PSD. Ciolacu: Teodorovici a fost membru PNL, eu am fost membru fondator PSD

By Madalina Balaceanu , in Politic Stirile zilei , at 29 iunie 2020 Etichete: , , ,

Liderul interimar al PSD, Marcel Ciolacu, a reacționat în urma comentariilor tăioase ale social-democratului Eugen Teodorovici și a spus că „este un pic cam forțat” că fostul ministru al finanțelor a venit de la liberali să îl acuze pe el, membru fondator PSD, de blat cu liberalii.

„Eu pe Eugen, colegul meu, îl încurajez sa candideze la Congres. Chiar îmi doresc sa fie concurenta. Dar îmi doresc sa vina si la partid. Astfel de discuții trebuie purtate la partid. Si mie mi-e ușor sa atac unii colegi.

PSD a redeschis multe uși in ultimele 6 luni (…) Eram un fel de paria al socialiștilor europeni. Acesta este limbajul meu si nu o sa mi-l modific pentru ca așa vrea cineva. Am văzut la ce scoruri electorale a dus alt limbaj al altor colegi de-ai mei.

Totusi Eugen a fost membru PNL. Eu am fost membru fondator PSD. Si Serban Nicolae a fost membru fondator. Sa ma acuzi pe mine ca am aranjamente cu PNL e un pic cam fortat”, a declarat Ciolacu.

Context

Fostul ministru al Finanțelor, Eugen Teodorovici, continuă atacurile la adresa conducerii actuale a partidului și menționează că formațiunea „a fost de multe ori propriul său adversar”.

”Nu vreau să fiu alături de groparii PSD – ului. Dar vreau să fiu printre aceia care pot să îi redea renumele de partid al marilor proiecte de ţară economice şi sociale, al personalităţilor marcante şi al adevăraţilor lideri. Îmi doresc să fiu acolo, împreună cu oamenii aceia mulţi ce încă  rezonează puternic cu spiritul social-democrat, dar şi cu cei care au nevoie, poate, de o motivaţie pentru a-şi recupera sau dobândi mândria de a fi şi de a spune că sunt membri ori susţinători ai Partidului Social Democrat”, a scris, duminică, pe Facebook, Eugen Teodorovici.

Social-democratul consideră că ”în ciuda multelor lucruri bune făcute de PSD, acest partid nu ştie să-şi fructifice avantajele de imagine suficient de bine”.

Teodorovici mai susține că, ”măcinat de luptele interne, PSD nu a mai reuşit să se ridice la nivelul aşteptărilor oamenilor”.

”Sunt un politician nou, dar nu suficient de naiv încât să nu-mi dau seama în ce situaţie este acum PSD. Partid în opoziţie, cu o imagine destul de avariată şi cu leadership ambiguu. Plutim în derivă după coliziunea cu iceberg-ul şi nu reuşim să ne găsim drumul sau măcar dorinţa de a mai căuta vreun drum politic. PSD este, poate, în cea mai dificilă situaţie în care s-a aflat vreodată – nu pentru că este în opoziţie (a mai fost de multe ori!) – nici pentru că nu are vreun scor strălucit (a mai avut situaţii asemănătoare!) – ci pentru că a pierdut ceva mult mai important: încrederea în propriile forţe şi încrederea celor care ne simpatizau şi considerau că mai putem însemna ceva vreodată‼”, consideră fostul preşedinte executiv al PSD.

Fostul ministru susține că lipsa de încredere din partea electoratului este ”anticamera dispariţiei PSD, poate cea mai mare miză a lui Klaus Iohannis şi a PNL”.

”Miza lor este evidentă, şi anume dispariţia PSD sau măcar lipsa lui de relevanţă. Trădarea este cheia pentru a netezi drumul PNL şi al preşedintelui Iohannis. Trădarea liderilor PSD. N-ar fi prima dată, dar cu siguranţă ar fi ULTIMA!! Dragi «lideri» interimari, dacă aceasta este misiunea voastră atunci drumurile noastre se despart aici. Nu vreau să fiu alături de groparii PSD-ului şi nici să abandonez încrederea milioanelor de oameni care se bazează pe noi”, a mai scris Teodorovici.

Acesta solicită organizarea unui congres pentru a avea o conducere legitimată prin vot care să demareze ”toate acţiunile politice absolut necesare”.

Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW