Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Continuă tensiunile în ALDE. Daniel Zamfir: Încerc să înțeleg ieșirea de la guvernare și îndreptarea catre o șocanta fuziune cu Ponta-Tudose-și-un-limbric

By Andreea Traicu , in Politic Stirile zilei , at 2 septembrie 2019 Etichete: ,

Liderul senatorilor ALDE, Daniel Cătălin Zamfir, susține că nu înțelege decizia lui Călin Popescu Tăriceanu de a scoate partidul de la guvernare și de a face alianță cu „Ponta-Tudose-si-un-limbric”. Zamfir contestă decizia șefului ALDE care a luat decizii atât de importante fără a consulta partidul. Senatorul nu este singurul membru marcant din partidul lui Tăriceanu care este nemulțumit de renunțarea la alianța de guvernare. 

„Am profitat de absența mea din aceste zile pentru a încerca să diger trecerea bruscă pe care ALDE a săvârșit-o în doar o săptămâna de la a încerca să dea un suflu nou guvernării (lucru perfect întemeiat în care cred și eu) la ieșirea de la guvernare și îndreptarea către o șocantă fuziune cu Ponta-Tudose-și-un-limbric.

Nu, evident că nu am reușit și nu reușesc să înțeleg resorturile acestei decizii la care nu am fost parte, nu doar pentru că am fost plecat o săptămâna în vacanță nu o luna, ci pentru că probabil fiindu-mi cunoscută fermitatea convingerilor a fost mai bine să fiu evitat. Aflu în fiecare zi însă că nu sunt singurul evitat în luarea acestei decizii atât de importante, colegi cu greutate în partid împărtășind aceleași temeri”, a scris Daniel Cătălin Zamfir pe Facebook.

Senatorul este nemulțumit, în primul rând, de alianța cu Victor Ponta. Asta cu atât mai mult cu cât, în conducerea Pro România, se află Daniel Constantin, fondator ALDE, plecat cu scandal din partid. Zamfir spune că, prin decizia lui Tăriceanu, ALDE s-a aliat cu „instrumentele statului paralel”.

„ALDE ar fi trebuit sa se inradacineze ca autenticul partid liberal care sa apere capitalul românesc și să i apere pe români de abuzuri. Masurile economice bune luate in guvernarea asta si pozitiile noastre la derapajele PSD ne legitimau pentru asta. Acum soarta noastra este sa fim inghititi de Ponta?

Calin Popescu Tariceanu este omul care s-a identificat constant in toti acesti ani cu lupta impotriva statului paralel, a abuzurilor din justitie, lucru pentru care l-am pretuit si m-a determinat sa vin in ALDE. Cum sa inteleg acum aceasta logodna cu instrumentele statului paralel?

Renuntarea la candidatura, chiar surprinzătoare pentru foarte multi colegi și nu numai, poate arata forta unui om politic adevarat, capabil de sacrificiu atunci cand crede intr-o lupta in care altul poate o avea o sansa in plus si nu am nimic in minus de spus despre Mircea Diaconu, ci dimpotriva! Dar de ce nu-l putem sustine fara o alianta cu Ponta? In plus, asocierea cu Ponta in mod categoric ii dauneaza si lui Mircea Diaconu!”, susține Daniel Zamfir.

Pe de altă parte, Zamfir recunoaște că a fost contactat de Viorica Dăncilă care i-a propus să preia șefia Senatului însă a refuzat-o.

„Nu plec din ALDE dar spun ferm ca in ciuda neintelegerilor din guvernare si lucrurilor incorecte fata de ALDE nu vad de ce sunt mai frecventabili Ponta-Tudose-limbric decat Dancila-Teodorovici-Fifor!”, mai spune Zamfir.

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com