Friday, March 29, 2024
Jurnalism corect


Continuă tensiunile dintre Vlad Voiculescu și Florin Cîțu: Nu știu dacă avem de a face cu un nou Ponta / Criticile aduse de fostul ministru al Sănătății ajută PSD

By Matthew Garvey , in Politic Stirile zilei , at 20 aprilie 2021

Vlad Voiculescu continuă criticile la adresa premierului, acuzându-l că nu a dat dovadă de spirit de echipă. Fostul ministru al Sănătății susține că Florin Cîțu s-a folosit de orice breșă pentru a ataca un membru al echipei de la Guvernare, dând ca exemplu incidentul de la Spitalul Foișor. În același timp, prim-ministrul este de părere că atacurile lui Voiculescu ajută opoziția. 

În ultimele zile eu sunt şocat, nu ştiu dacă avem de a face cu un nou Ponta sau… poate că e o întâmplare, poate că e nervos în perioada asta şi nu-l mai înţeleg eu, dar ce se întâmplă în ultimele zile mi se pare pur şi simplu halucinant”, a declarat Vlad Voiculescu despre Florin Cîțu, luni seară, la Prima TV, citat de News.ro.

Vlad Voiculescu a transmis că Florin Cîțu nu mai poate fi considerat liderul unei echipe aflate la guvernare.

Eu nu cred că liderul unei echipe poate să mai fie acolo ca lider al echipei dacă nu are niciun fel de spirit de echipă, dacă foloseşte orice breşă, orice mică problemuţă, falsă câteodată, ca să dea într-un membru al echipei. Şi vedem ce s-a întâmplat la Foişor. La Foişor, Ministerul Sănătăţii nu a avut nicio implicare altfel decât că a aprobat o acţiune a Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă într-un spital care aparţinea Primăriei. Lucrurile s-au gestionat mai degrabă prost” , a spus fostul ministru al Sănătății.

În plus, fostul ministru al Sănătății susține că revocarea sa ar fi fost o acțiune executată ca la carte.

Cred că e o combinaţie între deranjul produs înainte de alegeri şi o oarecare agendă asumată de la început şi uitându-mă înapoi încep să leg lucrurile, cu ce s-a întâmplat în timpul scurtului mandat de patru luni, dar pare destul de evident că a fost o acţiune ca la carte, făcută cu o acţiune de linşaj mediatic, iarăşi ca la carte. (…) Vladimir Tismăneanu scria că de la Lenin citire nu trebuia numai să învingi duşmanul, dar trebuie să-l faci mai mult decât ridicol, să-l urască lumea, să-l considere demn nu numai de ce i s-a întâmplat, dar demn de dispreţul publicului”, a precizat Voiculescu.

În schimb, premierul arată că atacurile venite din partea lui Vlad Voiculescu și a oricărui membru din Guvern ar submina încrederea în campania vaccinare.

Nu prin atacuri făcute de colegi din Guvern asupra campaniei de vaccinare îi facem pe oameni să se vaccineze. Din contră. Cu toţii trebuie să susţinem campania de vaccinare, chiar dacă nu ne convine că nu este în directa noastră subordonare şi aşa mai departe. Până la urmă campania de vaccinare ne ajută pe toţi. Toţi din Guvern ne dorim ca această campanie de vaccinare să fie un succes. În afară de câteva persoane din Parlamentul României, sau o grupare politică, în rest toţi vrem campanie de vaccinare de succes, de aceea nu înţeleg astfel de comentarii. Nu înţeleg să pui sub semnul întrebării o campanie de vaccinare pe care ar trebui să o susţinem cu toţii, indiferent de partidul politic din care facem parte, mai ales când eşti membru al Guvernului sau fost ministru al Sănătăţii”, a afirmat Florin Cîțu, luni seară, la Digi24, citat de News.ro

Florin Cîțu este de părere că afirmațiile lui Vlad Voiculescu ajută opoziția și îi sprijină pe negaționiști.

Îi ajută pe cei de la PSD, îi ajută pe cei care neagă beneficiile campaniei de vaccinare, îi ajută pe cei care sunt întotdeauna împotriva campaniei de vaccinare, dar pe noi nu ne ajută şi de aceea nu înţeleg aceste comentarii venite de la un membru al unui partid care este la guvernare totuşi. Asta este cea mai mare problemă: încrederea, pentru că astfel de comentarii distrug încrederea cetăţenilor în sistemul de sănătate, în instituţiile statului, şi aici avem o problemă foarte mare”, a explicat prim-ministrul.

Sursă foto: gov.ro.

Comentarii


  • Wow, fantastic weblog format! How lengthy have you been blogging
    for? you make running a blog glance easy. The entire look
    of your web site is magnificent, let alone the content! You can see similar here najlepszy sklep

  • Good day! Do you know if they make any plugins to help with Search Engine Optimization? I’m trying to get
    my blog to rank for some targeted keywords but I’m not seeing
    very good results. If you know of any please share. Thank you!
    You can read similar article here: Najlepszy sklep

Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com