Friday, October 25, 2024
Jurnalism corect


Continuă negocierile pentru susținerea Guvernului Ciucă. Ciolacu: Nu avem o discuție să intrăm la guvernare

By Diochetanu Andreea , in Politic Stirile zilei , at 25 octombrie 2021

Negocierile pentru susținerea Guvernului condus de Nicolae Ciucă în Parlament vor continua luni, 25 octombrie, cu o întâlnire a premierului desemnat și președintele USR, Dacian Cioloș. Marcel Ciolacu, liderul PSD, a precizat că în acest moment nu există discuții ca PSD să intre la gvernare.

„Am vorbit telefonic cu premierul desemnat, căruia i-am trimis cele 10 priorități ale PSD. Eventual, să le prindă în programul de guvernare și rămânând ca domnia sa să ne transmită programul de guvernare pentru o perioadă cât mai scurtă. Nu avem în acest moment o discuție ca PSD să intre la gvernare, nu am avut o astfel de discuție. (…) Dlui prim-ministru desemnat i-am trimis cele 10 măsuri. Așteptăm răspunsul domniei sale”, a declarat Marcel Ciolacu luni, 25 octombrie.

Referitor la faptul că premierul demis Florin Cîțu a afirmat de mai multe ori că nu vrea ca PNL să se asocieze cu PSD, Ciolacu a evocat emisiunea „Copiii spun lucruri trăsnite”.

„Una dintre emisiunile mele preferate era Copiii spun lucruri trăsnite. Se pare că și când ești om mare unii spun lucruri trăsnite. PSD nu poate negocia cu PNL, deoarece PNL are o decizie în acest sens”, a precizat liderul social-democraților.

Întrebat însă dacă PSD va negocia cu Nicolae Ciucă, șeful PSD a răspuns că partidul pe care îl conduce „este obligat să stea de vorbă cu un prim-ministru desemnat”.

Între altele, Ciolacu a mai subliniat că România nu are nevoie de un guvern mintoritar, ci de unul stabil, „pentru toate crizele pe care le are de confruntat”.

Ciolacu nu s-a mai întâlnit cu Ciucă

O întrevedere între Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, programată pentru sâmbătă, nu a mai avut loc, însă cei doi au discutat la telefon. Președintele PSD i-a solicitat premierului desemnat un plan concret de măsuri pe termen scurt pentru reducerea infectărilor și a deceselor cauzate de COVID-19.

De asemenea, liderul PSD i-a transmis premierului desemnat că așteaptă programul de guvernare până în februarie 2022, dar și măsurile pentru stoparea declinului economic.

În acest sens, Marcel Ciolacu i-a cerut premierului desemnat să includă în programul de guvernare cele 10 măsuri urgente propuse de PSD în domeniul sanitar, economic și social.

În schimb, Nicolae Ciucă a continuat lucrul la programul de guvernare în weekend, alături de reprezentanții UDMR și cei ai Minorităților Naționale.

CITEȘTE ȘI Ce a discutat Nicolae Ciucă cu reprezentanții UDMR și cei ai Minorităților Naționale

Întâlnire Ciucă – USR

Dacian Cioloș, președintele USR, are o întâlnire, la ora 12.00, la grupul parlamentar USR, cu prim-ministrul desemnat Nicolae Ciucă. Premierul desemnat va discuta cu USR doar pentru susținerea Guvernului în Parlament, nu și pentru guvernare alături de PNL și UDMR.

Rămâne de văzut care vor fi concluziile acestei întrevederi.

Vezi și Florin Cîțu susține că nu va face parte din cabinetul Ciucă: E mult de muncă la partid

Foto: Inquam Photos / George Călin

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *