Wednesday, December 1, 2021
Jurnalism corect


Continuă cercetarea la locuința lui Gheorghe Dincă: Fostul șef adjunct al IPJ Olt, audiat la SIIJ/ Anchetatorii verifică tranzacțiile bancare ale lui Dincă

By Andreea Traicu , in Justitie Stirile zilei , at 7 august 2019 Etichete: , , ,

Procurorii și polițiștii criminaliști continuă cercetarea la locuința lui Gheorghe Dincă, principalul suspect de uciderea celor două fete din Caracal. După ce anchetatorii au găsit în casa acestuia fragmente osoase și dinți aparținându-i Alexandrei, potrivit probelor ADN, suspectul i-a condus pe procurori într-o pădure apropiată unde s-au găsit alte resturi ce par a fi umane.

Bărbatul le-a spus anchetatorilor că le-a ucis pe cele două fete, după care le-a incendiat trupurile. Cercetarea la fața locului are loc în prezența inculpatului.

Tranzacțiile bancare ale lui Dincă, verificate de anchetatori

Anchetatorii verifică transferurile bancare înregistrate pe contul bancar al lui Gheorghe Dincă și dacă acestea au vreo legătură cu crimele produse. Acesta ar fi primit sume de bani importante, în ultimul an.

Nicolae Alexe, fost șef adjunct al IPJ Olt, audiat la SIIJ

Nicolae Alexe, fostul șef al IPJ Olt, demis ca urmare a deficiențelor de intervenție în cazul de la Caracal, este audiat de procurorii Secției pentru Investigarea Infracțiunilor din Justiție, potrivit Digi24.

În spațiul public au apărut informații conform cărora acesta a furnizat informații din dosar unui om de afaceri din oraș, catalogat a fi lider al unei grupări interlope, în încercarea de a obține date despre cel care ar fi răpit-o pe Alexandra.

SIIJ investighează modalitatea în care s-a intervenit în acest caz.

Avocat: Mi s-a interzis ilegal să iau parte la cercetări

Avocatul familiei Luizei, Tonel Pop, susține că procurorul care face cercetări la fața locului i-a interzis să participe la cercetări.

„Am fost inauntru, se fac cercetari, se cauta in continuarea oseminte si alte probe. Procurorul de caz a sunat alarmat ca eu sa nu patrund in acea incinta si sa nu vad ce se intampla acolo si ma roaga sa dispar din acea zona. Nu e normal. Exista o ordonanța data de un alt procuror prin care mi s-a permis sa iau parte la toate actele de cercetare de la fata locului. Încearca sa ne blocheze accesul la a cunoaste ce fac dansii acolo. Nu s-au facut sapaturi, groi , s-au gasit in continuare fragmente de oase si alte corpuri delicte. Procurorul de caz imi interzice ilegal , gaseste pretexte pentru a ma intimida si pentru a nu cunoaste ce face dansul acolo”, a declarat Tonel Pop.

Foto: Inquam Photos/Bogdan Dănescu

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW