Friday, April 19, 2024
Jurnalism corect


Consultări diplomatice România-Ucraina: Secretarul de stat Iulian Fota subliniază sprijinul acordat Ucrainei

By Florea Eva , in Război în Ucraina Stirile zilei , at 15 ianuarie 2024

Secretarul de stat pentru afaceri strategice Iulian Fota a avut, sâmbătă, 13 ianuarie 2024, consultări diplomatice cu adjunctul șefului Oficiului Președintelui Ucrainei, Ihor Jovkva și cu vice-ministrul afacerilor externe, Mykola Tochytskyi, în marja reuniunii consilierilor pentru securitate națională organizată în cadrul Forumului Economic Mondial de la Davos.

Potrivit unui comunicat al MAE, întrevederea a marcat inițierea negocierilor diplomatice în vederea agreării unui cadru bilateral de cooperare în domeniul securității, în implementarea Declarației Comune G7+ de sprijin pentru Ucraina (12 iulie 2023). Discuția s-a purtat în contextul procesului de ridicare a relației bilaterale la nivel de parteneriat strategic, în continuarea Declarației comune a președinților României și Ucrainei (București, 10 octombrie 2023), precum și a convorbirii telefonice a acestora din 9 ianuarie 2024.

Cu această ocazie, secretarul de stat Iulian Fota a reconfirmat sprijinul deplin al României pentru independența, suveranitatea și integritatea teritorială ale Ucrainei, precum și pentru parcursul european și euro-atlantic al acesteia. A menționat susținerea acordată de statul român Ucrainei și poporului ucrainean, pe multiple paliere și a asigurat că aceasta va fi continuată și consolidată.

 

Foto: Facebook / Iulian Fota

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW