Tuesday, May 21, 2024
Jurnalism corect


Consultantul politic al Vioricăi Dăncilă amenință că dă PSD în judecată pentru datoriile din campania prezidențială

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Justitie Politic , at 29 mai 2020 Etichete: , , , , ,

Anton Pisaroglu, consultantul politic al fostului premier Viorica Dăncilă și al PSD pe anul 2019, amenință că va da partidul în judecată pentru datoriile din campania prezidențială de anul trecut.

Anton Pisaroglu acuză actuala conducere a PSD că nu a plătit către firmele sale datoriile acumulate în campania prezidențială.

Firmele lui Anton Pisaroglu au început să acorde consultanță PSD după ce Viorica Dăncilă a preluat conducerea partidului, în iunie 2019.

Conform surselor Europa Liberă, Pisaroglu ar fi avut un contract de 2 milioane de euro/lună, însă consultantul spune că prețul nu ar fi real, refuzând să spună totuși care este suma datorată de PSD.

În iunie anul trecut, Pisaroglu a fost numit consilier onorific pe relații internaționale al premierului fără ca funcția sa să fie remunerată.

În următoarele șase luni, Anton Pisaroglu a devenit o persoană extrem de apropiată de PSD și de Viorica Dăncilp.

Toate evenimentele social-democraților au fost organizate de firmele lui Pisaroglu, inclusiv lansarea Vioricăi Dăncilă în competiția prezidențială.

„Când am semnat contractul cu PSD, doamnei Dăncilă i s-au adus la cunoștință serviciile, dar datele contractuale au fost discutate cu secretarul general, Mihai Fifor. Doamna Dăncilă nu a avut legătură cu datele contractului”, a precizat Anton Pisaroglu pentru Europa Liberă.

În prima declarație de după alegerile prezidențiale, Pisaroglu critică atitudinea noii conduceri PSD pentru că nu și-a plătit datoriile acumulate în campanie

„În urma finalizării campaniei, în mod cu totul neașteptat și absolut nejustificat, conducerea actuală a PSD și-a manifestat dezacordul referitor la plata ultimei tranșe. Ca urmare a exprimării acestui dezacord, am încercat, în nenumărate rânduri, pe parcursul ultimelor patru luni să ajungem la o înțelegere amiabilă cu reprezentanții PSD privind încasarea diferenței, inclusiv prin propunerea eșalonării obligației de plată. Toate demersurile în sensul soluționării situației pe cale amiabilă s-au lovit de refuzul expres al conducerii PSD”, a arătat Anton Pisaroglu.

Conform consultantului politi, actuala conducere ar fi refuzat să efectueze plata, deși materiale produse de firma sa au fost acceptate și utilizate în timpul campaniei electorale.

Există și în prezent elemente de branding și identitate pe care partidul continuă să le folosească, deși ele nu au fost achitate”, a adăugat fostul consultant al Vioricăi Dăncilă.

Potrivit informațiilor Europa Liberă, datoria reprezintă neplata lunilor septembrie, octombrie și noiembrie 2019 către firmele lui Pisaroglu.

„Tot proiectul s-a derulat conform cerințelor și cu avizul reprezentanților partidului, cu care am lucrat îndeaproape și cu care am avut ședințe de lucru zilnice – șef de campanie, secretar general, responsabil comunicare. Am asigurat un pachet de servicii 360, care e susținut și documentat serios și cu care, dacă va fi nevoie, vom merge în instanță. Alegem să nu îngroșăm rândurile celor care au avut de suferit din cauza neseriozității PSD”, este mesajul transmis de Pisaroglu.

Articolul Europa Liberă poate fi citit integral AICI.

sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

MainNews

FREE
VIEW