Monday, April 15, 2024
Jurnalism corect


Constanţa: Refugiaţii ucraineni protestează faţă de crimele de război comise în ţara lor

By news.ro , in Stirile zilei , at 15 octombrie 2022 Etichete: , , , , , ,

Refugiaţii ucraineni protestează, sâmbătă după-amiază, la Constanţa, faţă de crimele de război ale Rusiei din Ucraina, ei solicitând ca această agresiune să înceteze. Ei au pancarte cu mesaje precum ”Russian war crimes = Genocide of Ukraine” (Crime de război ale Rusiei = Genocidul Ucrainei) şi “Russia is a terrorist state” (Rusia este un stat terorist).

Manifestarea a fost organizată de cetăţeni ai Ucrainei din oraşele Odesa, Herson, Nikolaev, Kiev, Harkov, Dnepr care sunt nevoiţi să caute protecţie temporară în România din cauza războiului.

Protestul a început la ora 15.00, la Monumentul Victoriei din Parcul Primăriei Constanţa, cu dansul Oglinda, organizatorii afirmând că simbolistica acestuia este că cetăţenii din Ucraina şi-au pierdut persoanele apropiate, casele, dar nu şi speranţa. Apoi a fost intonat imnul Ucrainei.

Refugiaţii ucraineni au pancarte pe care scrie: “Russian war crimes = Genocide of Ukraine”, “Arm Ukraine Now”, “Russia is a terrorist state”, “Save children in Ukraine”. Apoi, manifestanţii au plecat de Consulatul General al Federaţiei Ruse, unde au continuat protestul. Participanţii urmează să revină apoi la Monumentul Victoriei, unde vor mai manifesta până la ora 17.00.

Sursă foto: Inquam Photos / Casian Mitu

Comentarii


    WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
    MainNews

    FREE
    VIEW