Tuesday, June 28, 2022
Jurnalism corect


Consolidarea fiscală a României, pusă sub semnul întrebării de mediul politic volatil/ Perspectiva României, revizuită în jos din cauza marilor cheltuieli ale guvernului PSD – S&P

By Raluca Ionescu-Heroiu , in Stirile zilei , at 11 decembrie 2019 Etichete: , , , ,

Standard & Poor’s, cea mai mare agenţie de rating a riscului de credit din lume, vine cu o revizuire a perspectivei României. Agenția a revizuit de la stabil la negativ perspectiva țării noastre din cauza marilor cheltuieli ale guvernului PSD.

Potrivit comunicatului companiei, perspectiva privind economia României a fost revizuită în jos. Principalele motive sunt deficitele în creștere și încetiniriea economice.

Actualul Guvern al României a fost nevoit să își revizuiască în creștere țintele de deficit pentru 2019 și 2020, forțat fiind de marile “deviații de cheltuieli făcute de guvernul precedent”.

”Creșterile de salarii și pensii plănuite vor contribui la creșterea deja substanțialului deficit de cont curent al României în 2020. Presupunem că o consolidare fiscală substanțială va începe anul viitor, dar structura rigidă a bugetului și mediul politic volatil pun sub semnul întreăbrii această consolidare”, se arată în comunicatul Standard & Poor’s în comunicatul citat.

S&P a menținut ratingul pentru împrumuturile pe termen scurt și lung ale României. Comunicatul integral al Standard & Poor’s, poate fi cititi AICI.

sursa foto: Inquam Photos/Alberto Grosescu

 

 

 

Comentarii


  Lasă un răspuns


  Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

  WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
  MainNews

  FREE
  VIEW