Thursday, October 24, 2024
Jurnalism corect


Consiliul Naţional al Elevilor solicită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la Bacalaureat

By Ana Teșcan , in Stirile zilei , at 29 mai 2023 Etichete: ,

Consiliul Naţional al Elevilor a solicitat luni, 29 mai, stabilirea unei proceduri de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de Bacalaureat, în contextul grevei generale a profesorilor. Școlile unde absolvenții de liceu pot face acest lucru sunt foarte puține, atrag atenția elevii, într-o scrisoare adresată prim-ministrului Nicolae Ciucă și ministrului Educației, Ligia Deca. 

Ministerul Educației a pasat recent responsabilitatea deblocării acestei situații către școli, și a transmis că directorii unităţilor de învăţământ care pot asigura resursa umană necesară înscrierii vor comunica părinţilor şi elevilor toate datele necesare înscrierii. Ministerul Educației a lăsat neschimbat calendarul înscrierii la Bacalaureat.

„Vă solicităm concretizarea tuturor propunerilor venite din partea profesorilor din România cât mai urgent posibil. De asemenea, ne dorim ca, pe termen scurt, să fie stabilită o procedură de urgenţă pentru înscrierea elevilor la examenul de bacalaureat. Conform legislaţiei în vigoare, în procesul de înscriere sunt implicaţi profesorii diriginţi ai claselor a XII-a şi secretarul respectivei unităţi de învăţământ. Astfel, pot apărea situaţii în care anumiţi elevi din diferite clase şi unităţi de învăţământ nu se vor putea înscrie”, se arată în scrisoarea Consiliului Național al Elevilor.

În plus, elevii nu au încă gata fișele matricole și au doar trei zile la dispoziție să își rezolve situația școlară, neîncheiată din cauza grevei. Săptămâna curentă este ultima săptămână de școală pentru elevii din ani terminali, iar de joi, 1 iunie, bugetarii intră în vacanță.

La ora 14:00 este programată o nouă rundă de negocieri între sindicaliștii din învățământ și ministrul Muncii, Marius Budăi.

În urmă cu o zi, Guvernul a prezentat o propunere menită să-i determine pe sindicaliştii din educaţie să înceteze greva, însă aceştia au respins-o. Detalii aici.

Foto: Inquam Photos / George Calin

Comentarii