Sunday, November 27, 2022
Jurnalism corect


Consiliul Național al Elevilor, critici aduse Ministerului Educației: Încă o dată, Guvernul României dă dovadă de o iresponsabilitate crasă în ceea ce privește începerea anului școlar

By Matthew Garvey , in Stirile zilei , at 15 august 2020 Etichete: , ,

Consiliul Național al Elevilor critică măsurile privind începerea noului an școlar, mentionand că sunt incoerente. Elevii sunt îngrijorați de modul în care școlile pot gestiona datele cu caracter personal în contextul învățământului online, conform Mediafax.

Aceștia critică felul în care autoritățile din România iau decizii importante în numele elevilor, fără a-i consulta și acuză Guvernul României de o „iresponsabilitate crasă”.

Încă o dată, Guvernul României dă dovadă de o iresponsabilitate crasă în ceea ce privește începerea anului școlar. Proiectul de OUG lansat în dezbatere publică vineri seară e unul incoerent, care adâncește nesiguranța și confuzia deja existente în rândul elevilor. E dezamăgitor să vedem că autoritățile exclud complet elevii din procesul decizional privind redeschiderea școlilor și că nici măcar acum, pe ultima sută de metri, nu își asumă un plan de acțiune bine definit” a declarat Rareș Voicu, președintele Consiliului Național al Elevilor.

Nemulțumirea elevilor vine după ce Ministerul Educației și Cercetării a lansat în dezbatere publică proiectul de Ordonanță de Urgență privind măsurile pentru reluarea cursurilor în contextul pandemiei.

Mai avem fix 30 de zile până la începerea anului școlar, iar, în ritmul acesta, scenariile de aplicare cu siguranță nu vor fi gata. Elevii au nevoie de măsuri ferme și coerente, motiv pentru care solicităm guvernanților consultarea de urgență a societății civile și a autorităților locale, pentru a elabora un set de norme cu adevărat aplicabile, nu promisiuni și declarații de presă fără conținut”, a atras atenția Rareș Voicu.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW