Tuesday, August 3, 2021
Jurnalism corect


Consiliul General a respins hotărârea prin care Costică Constanda ar fi primit 11.000 mp din Satul Francez

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 15 iulie 2020 Etichete: , , , ,

Consiliul General al Municipiului Bucureşti a respins proiectul de hotărâre prin care Costică Constanda ar fi primit 11.000 mp din Satul Francez. Terenul i-ar fi fost oferit afaceristului pentru acoperirea unei părți din datoria de 115 milioane de euro pe care o are municipalitatea.

Proiectul a fost respins cu 28 de voturi pentru, 3 împotrivă şi 16 abţineri, iar pentru a fi adoptat era nevoie de votul favorabil a cel puţin două treimi din numărul consilierilor municipali, informează AGERPRES.

„Se aprobă darea în plată a imobilelor teren în suprafaţă totală de 11.102 mp şi construcţiile situate pe acesta (…) ca modalitate de executare silită a titlurilor executorii reprezentate de Decizia civilă nr. 832A/11.07.2018 pronunţată de Curtea de Apel Bucureşti în dosarul nr. 1011/2/2016 şi menţinută prin decizia civilă nr. 1158/04.06.2019 pronunţată de Înalta Curtea de Casaţie şi Justiţie (…) Imobilele ce urmează a face obiectul dării în plată vor fi evaluate de un expert ANEVAR, evaluarea urmând a fi propusă spre însuşire Consiliului General al Municipiului Bucureşti, anterior încheierii actului de dare în plată”, prevede proiectul de hotărâre respins.

Primăria Capitalei îi datorează 115 milioane de euro lui Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei.

Sursa foto: Inquam Photos/Ilona Andrei

Comentarii


    Lasă un răspuns


    Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

    MainNews

    FREE
    VIEW