Saturday, April 20, 2024
Jurnalism corect


Consiliul General a crescut suma alocată pentru achiziția a 100 de autobuze electrice, după ce primele două licitații au fost anulate

By Vîrban Robert , in Stirile zilei , at 29 iunie 2021

Consiliul General a aprobat, marți, un proiect de hotărâre privind creștere sumei alocate pentru achiziția a 100 de autobuze electrice din gama de 12 m la 304,6 milioane de lei fără TVA, după ce la primele două licitații, lansate în mandatul Gabrielei Firea, au fost anulate.

Potrivit hotărârii, autobuzele ar trebui livrate între 12 și 28 de luni, în timp ce autonomia minimă a vehiculelor ar trebui să fie 200 km.

Municipiul București beneficiază de o finanțare nerambursabilă în valoare totală de 218 milioane lei pentru implementarea a patru proiecte ce vizează achiziționarea a 100 de autobuze electrice plus infrastructura de încărcare necesară acestora, în cadrul Programului Operațional Regional 2014-2020.

Prima licitație, lansată în martie 2019, a fost anulată după ce după ce ambele oferte, Bozankaya – Sileo şi un importator al autobuzelor chinezesţi Byd, au fost declarate neconforme. Motivul anulării a fost că suma de 219,5 milioane lei fără TVA, prevăzută de municipalitate, a fost insuficientă chiar și pentru producătorii low cost din China și Turcia.

În martie 2020, primăria condusă de Gabriela Firea a lansat o nouă licitație, repetând greșeala de la prima procedură. Valoarea estimată a achiziției a fost menținută la 219,5 milioane, cele trei oferte depuse, două din Turcia și una de la un importator de tractoare, fiind declarate neconforme și licitația anulată.

Comentarii


Lasă un răspuns


Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

WP Twitter Auto Publish Powered By : XYZScripts.com
MainNews

FREE
VIEW